Makolli inför SM-finalen – "Stor vinnarmentalitet i laget"

Av Redaktionen, Publicerat för 2 veckor sedan.

Semifinalreturen mot Uddevalla blev oerhört nervkittlande. Hammarby visade stor moral och lyckades vända matchen trots att det, när det såg som mörkast ut, behövdes ta in tre mål för att få till stånd en förlängning. Med futtiga 25 sekunder kvar gjorde Liridon “Doni” Makolli 4-3-baljan som innebar förlängning… hans fjärde mål för dagen. Övertiden blev mållös och HIF avgjorde med tre säkra straffar – och slog därmed ut de senaste tre säsongernas SM-vinnare.

 

Vad innebär en sådan prestation sportsligt och mentalt för truppen, “Doni”?
– Det innebär självklart otroligt mycket för lagmoralen, det visar vilket vinnarmentalitet vi har. Vi vet att vi kan vända alla underlägen, vilket vi också har visat tidigare under säsongen. Dessutom var det bra att vi fick en ordentlig genomkörare inför finalen, så här efter ett längre uppehåll.

 

Utöver de fyra spelmålen satte du dessutom den avgörande straffen. Matchhjälte känns nästan som en underdrift. Hur gick dina tankar den där sista minuten, när Uddevalla såg ut att avgöra med 53 sekunder kvar?
– Det kändes tufft med tanke på upphämtningen vi redan hade gjort från 0-2 till 3-2. Men en minut är mycket i futsalen och jag kände att vi skulle få minst ett bra läge, och då gäller det att vi tar vara på det och det gjorde vi. Sen var det extra kul att få göra alla fyra målen, så länge mina mål hjälper laget att vinna är jag nöjd.

 

Du klev kallad till Kosovos landslag tidigare under säsongen. Grattis, kan du berätta lite om det?
– De har följt mig under en tid och tanken var att jag skulle vara med i kvalet, vilket tyvärr inte blev av då det tog för lång tid att få medborgarskap. Vi får se hur det blir framöver när de börjar öppna upp allt mer. Självklart vore svenska landslaget lockande, om jag skulle få frågan. Personligen trodde jag att jag skulle ha fått en förfrågan vid det här laget. Vi har några spelare i laget som har representerat landslaget tidigare, och att tillsammans med några andra Bajenspelare få spela i landslaget känner jag vore välförtjänt och kul.

 

Nu väntar SM-final mot IFK Göteborg hemma i Eriksdalshallen i morgon söndag. Vad talar för att ni ska lyckas vinna matchen och ta guldet till Södermalm?
– Vi har gett oss själva rätt förutsättningar, där tränarstaben gjort ett fantastiskt jobb med gruppen. Vi har som sagt också en stor vinnarmentalitet i laget, vilket man kan se på våra träningar. Sen vet vi att vi har stödet från alla fantastiska Bajare där ute som, även om de inte kan vara på plats, ska bära oss till ett första SM-guld.

 

 

Läs också: Laget som inte ville förlora – Bajens väg till finalen (från svenskafutsalligan.se)

 

SM-finalen mot “Blåvitt”, med avspark 14.00 på söndagen, visas i Eurosport 1 och Eurosport Player där sändningen börjar 13.45.

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments