Marcus Degerlund lånas ut till IFK Göteborg

Av Love Gustafsson, Publicerat för 9 månader sedan.

Hammarby är överens med IFK Göteborg om ett utlåningsavtal för Marcus Degerlund. Den 20-årige mittbacken ansluter till Göteborg omgående, och utlåningsperioden sträcker sig säsongen ut.

– En möjlighet för en spelare som vi tror oerhört mycket på att fortsätta sin utveckling, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

 

Marcus Degerlund debuterade i Hammarbys A-lag under förra säsongen och gjorde totalt 21 allsvenska matcher 2017. I år har det blivit sparsamt med speltid för mittbacken i grönivtt, och han har under vårsäsongen varit utlånad till Hammarbys samarbetsklubb IK Frej. Det står alltså klart att han fortsatt blir utlånad, men nu till IFK Göteborg under återstoden av säsongen.

 

– Eftersom vi har så bra täckning på mittbackspositionerna så ser vi möjligheten för Marcus att få speltid på en hög nivå, och att fortsätta utvecklas. Vi har ett lyxproblem i truppen med den stora konkurrensen och jakten på en topplacering. Samtidigt måste vi tänka på framtiden och utvecklingen av våra unga spelare. Vi skulle kunna välja att använda både livrem och hängslen, men här ser vi en möjlighet för en spelare vi tror oerhört mycket på att fortsätta sin utveckling. Vi förutsätter att Marcus är tillbaka hos oss till nästa säsong, men Göteborg ville fullt förståeligt ha in en option om köp i lånekontraktet, säger Hammarbys sportchef Jesper Janssons.

 

ANNONSER

Comments

comments