toggle menu

ANNONS

Martí Cifuentes Hammarbys nye huvudtränare

Av Love Gustafsson, Publicerat för 7 månader sedan.

Herrlagets nye huvudtränare är klar, och klubbens val har fallit på Martí Cifuentes. Den 39-årige spanjoren har undertecknat ett treårsavtal med Hammarby, och kommer att ansluta från danska Aalborg BK.
– Det är en hungrig, stark ledare med stora ambitioner, som matchar de ambitioner vi har för Hammarby, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

 

Det blir alltså Martí Cifuentes som ska leda Hammarbys herrlag från och med årets säsong. Efter en grundlig process är därmed Hammarby i mål med rekryteringsarbetet.

 

– Vi har jobbat intensivt med den här rekryteringen under de senaste veckorna, hållit ett stort antal intervjuer och tagit mängder av referenser på de kandidater vi har diskuterat. Vi landade i att Martí är rätt tränare för oss, och vi känner oss väldigt nöjda med att få honom till Hammarby. Vi är övertygade om att han är helt rätt för vår fortsatta utveckling, och vi ser fram emot att komma igång med vårt samarbete, säger ordförande Mattias Fri.

 

Martí Cifuentes kommer att ansluta till Hammarby så snart som möjligt, exakt när är en diskussion som förs mellan honom, Aalborg och Hammarby. Med Cifuentes på plats får laget en ytterst välutbildad tränare som delar klubbens syn på fotboll, och han besitter ledaregenskaper som går helt i linje med det klubbledningen eftersöker, berättar Jesper Jansson.

 

–  Martí fyller alla de kriterier vi eftersökte, och har det som krävs för att lyfta vårt A-lag till nästa nivå. Det är en hungrig, stark ledare med stora ambitioner, som matchar de ambitioner vi har för Hammarby. Han har en tydlig idé om hur fotbolls ska spelas, och även den är i linje med Hammarbys, det vill säga en offensiv, framåtlutad fotboll, säger han.

 

39-årige Martí Cifuentes, född den 7 juli 1982 i Sant Cugat del Valles utanför Barcelona, fick sitt första huvudtränaruppdrag på seniornivå i den katalanska klubben UE Rubí 2013, och gick därefter vidare till Sant Andreu 2014 i Segunda B, och tog sig året efter an L’Hospitalet i samma liga. 2017 flyttade han till Sverige och fick uppdrag inom AIK:s akademiverksamhet, men året därpå presenterades han som norska Sandefjords nya tränare. Han ledde laget under två och en halv säsong innan han rekryterades till danska Aalborg i januari 2021, som han nu alltså lämnar för Hammarby.

 

– Jag är väldigt lycklig att få den här möjligheten, att komma till en så anrik klubb som nu är inne på en spännande resa. Hammarby har en stark trupp och jag ser fram emot att få jobba med spelarna och tillsammans med lagledningen. Självklart ser jag också fram emot att få uppleva den atmosfär klubbens supportrar skapar på Hammarbys hemmamatcher, säger Cifuentes.

 

 

Nedan berättar Jesper Jansson mer om rekryteringen, och om övriga tillskott i ledarstaben, samt om Hammarbys försäsongsupplägg.

 

 

ANNONSER

Comments

comments