Martin Foyston ny tränare för Hammarbys U19-lag

Av Love Gustafsson, Publicerat för 2 år sedan.

Hammarby har gjort klart med ny tränare för klubbens U19-allsvenska lag – 36-årige Martin Foyston har skrivit på ett tvåårsavtal. Närmast kommer han från Strømsgodset norska högstaligan där han haft rollen som assisterande tränare.

 

Efter att det står klart att Lukas Syberyjski lämnar Hammarbys U19-lag och tar huvudtränarrollen i IK Frej har Hammarby nu gjort klart med hans ersättare. Valet föll på engelsmannen Martin Foyston, med meriter från England, Sverige och Norge.
– Vi är väldigt glada och stolta att Martin väljer att komma till Hammarby. Martin har trots sin relativt unga ålder lång erfarenhet inom elitfotboll inte bara i Sverige och Norge utan även i England. Med Martins kunskaper och erfarenheter kommer vi kunna ta ytligare steg inom vår akademiverksamhet. Det kommer bli ett mycket spännande samarbete, säger Hammarby IF FF:s föreningschef Peter Kleve.

 

Martin Foyston började sin bana inom fotbollen som videoanalytiker för FC Fulham. Där fick han under Roy Hogdsons ledning upp intresset för tränarrollen. Det första tränaruppdraget blev som assisterande tränare i Djurgården under Per-Mathias Høgmo, och senare anslöt han till det norska landslaget, i rollen som assisterande tränare, som Høgmo då sedan en tid tagit över. I början av förra året gick han vidare till Strømsgodset där han varit assisterande tränare fram till nu.

– Det känns hedrande att få det här uppdraget i Hammarby. Det är första gången jag är huvudtränare för ett lag, och jag känner mig bekväm i den rollen efter att ha jobbat under flera framstående tränare i England, Sverige och Norge. Jag har också erfarenhet av att jobba med unga spelare, inte minst i norska landslaget och i Strømsgodset. En viktig del i mitt arbete i Hammarby blir att få spelarna att inse vad det innebär att vara i ett förstalag, och det avgörande på den här nivån är karaktär – hur hårt jobb du är beredd att lägga ner för att ta steget in i seniorfotbollen, säger Martin Foyston.

 

Beslutet att återvända till Sverige togs dock innan Martin Foyston fick jobbet som Hammarbys nye U19-tränare.

– Vi bestämde oss för att flytta tillbaka till Sverige efter fyra år i Norge eftersom min familj kommer här ifrån, och när Hammarby fick veta att jag var tillgänglig visade de verkligen ett genuint intresse för mig, och berättat om akademin, hur de jobbar och hur de tänker kring spelarutveckling vilket jag tilltalades av. Jag har fått ett fint intryck och det känns väldigt bra att få ta sig an den här uppgiften, avslutar Martin Foyston.

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS