toggle menu

Matchdag: Hemmapremiär mot Vittsjö på Tele2 Arena – avspark 15.30

Av Redaktionen, Publicerat för 2 månader sedan.

I dag vankas det äntligen seriepremiär när OBOS Damallsvenskan inleds för grönvit del hemma mot Vittsjö inför storpublik på Tele2 Arena! Avspark sker 15.30 och taket kommer är stängt med anledning av det rådande väderleken. Du som inte har möjlighet att närvara kan se mötet i TV6 och Viaplay. Mer inför dagens drabbning finner du nedan.

 

OBOS Damallsvenskan: Omgång 1

 

Motståndare: Vittsjö
Plats: Tele2 Arena
Avspark: 15.30
Domare: Huvuddomare är Tess Olofsson, assisterad av Almira Spahic och Ida Kellström samt fjärdedomare Stefan Jovanovic.
Matchvärd: Huski Chocolate

 

Köp premiärbiljetter här!

 

HTV

 

Se glimtar av träningsveckan som gått på Tele2 Arena och hör blandade röster inför söndagens hemmapremiär mot Vittsjö.

 

 

Följ med laget på nära håll när Hammarby blev klara för final i Svenska Cupen efter 4-1 hemma mot Piteå.

 

 

Matchprogrammet: Intervju med Maika Hamano

 

Till damlagets premiär har Supportrarnas Matchprogram tagit fram ett programblad. Vi frågade redaktör Hagström varför man gör denna satsning.
– Hammarby var en gång i tiden en av pionjärerna när det gäller damfotboll och i dag går Bajen också i bräschen, bland annat genom ett supporterengagemang som inte synts i andra klubbar. På våra matcher kan man se tifon och många reser ut i landet för att stötta laget på bortaplan. Vi som jobbar med Matchprogrammet ser oss som en del av Hammarbys supporterrörelse och vi vill bidra till kulturen kring klubben genom att göra det vi är bra på. Och premiären är ett bra tillfälle att ge ut ett program. 

 

Vad innehåller då programmet till matchen Hammarby-Vittsjö?

 

– Framför allt har vi en fin presentation av nya fix-stjärnan Maika Hamano. Genom en av våra kontakter kunde vi intervjua henne på hennes eget språk. I programmet finns också en analys av Damallsvenskan 2023, vi går igenom hur det ser ut hos de tänkta toppkandidaterna. Och så har vi haft ett bra snack med motståndarklubben Vittsjö GIK som är en rätt intressant företeelse. Med ett underlag på 1 800 personer i samhället är man med och konkurrerar på hög allsvensk nivå.

 

Programmet kostar 20 kr och köps kontant eller via Swish: 1234 1817 98 av säljarna utanför arenan. Det finns också att köpa i 69:ans Spel & Tobak från fredag eftermiddag. Den som vill ha programmet hemskickat kan köpa det i Matchprogrammets webbshop

 

 

Just idag: Simone Boye gästar veckans avsnitt

 

Ladda ner avsnittet här:
Itunes
Spotify
Podspace

 

 

Inte i stan? Se matchen hos TV6 & Viaplay

 

Du som inte har möjlighet att bidra till stämningen på plats kan se premiären hos Viaplay, som ju sänder samtliga omgångar av OBOS Damallsvenskan. Dagen till ära sänds mötet även i TV6 med sändningsstart klockan 15.15. Klicka här för att komma till sändningssidan hos Viaplay.

 

Upptaktsträff

 

Från Hammarby-håll hör du Pablo Piñones-Arce och Alice Carlsson i klippet nedan, ackompanjerade av experter i Oddset-studion. Hela upptaktsträffen ser du på obosdamallsvenskan.se.

 

 

Truppen

1. Anna Tamminen 
3. Lotta Ökvist
4. Thea Sørbo
5. Simone Boye
6. Julia Roddar
7. Adelina Engman
8. Ellen Gibson
9. Madelen Janogy
10. Kyra Cooney-Cross
13. Matilda Vinberg
14. Maika Hamano
17. Hanna Folkesson
18. Alice Carlsson
20. Vilde Hasund
21. Sara Kanutte
23. Emma Westin
25. Jonna Andersson
28. Josephine Frigge
31. Smilla Holmberg

 

Artikelbild: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS