Matchprogrammet: Fler Kennedy-nummer trycks!

Av Redaktionen, Publicerat för 3 veckor sedan.

Hammarbys A-herrlags matchprogram görs av föreningen Supportrarnas Matchprogram. Till den avslutande hemmamatchen, tillika Kennedys sista match inför hemmapubliken, hade föreningen Supportrarnas Matchprogram tagit fram ett extra tjockt och påkostat nummer. Ett program som dock tog slut långt före matchstart.

 

– Vi trodde vi hade tagit ordentlig höjd i antalet vi beställde från tryckeriet, men oj så vi underskattade efterfrågan den dagen, berättar Pernilla Olsson, som är ordförande i föreningen.

 

Programmen var slutsålda redan en timme innan matchstart vilket gjorde att många fick kliva in på arenan utan program.

 

– Redan halv nio dagen efter ringde första personen mig och undrade förtvivlat hur denne skulle komma åt ett program. Därefter kikade jag i min inkorg och den var full av samma desperata fråga, berättar Magnus Hagström, redaktör och grundare av programmet.

 

Det är dyrt att trycka en andra upplaga. Dessutom led programföreningens styrelse kval, kring faktumet att ett matchprogram just är knutet till en match. När den är spelad är den spelad. När föreningen ett par dagar efter match kunde lägga ut de få kopior som fanns kvar, så sålde dessa 75 exemplar slut på blott fem minuter.

 

– Då insåg vi att vi behöver ta det unika beslutet att mertrycka programmet, konstaterar Pernilla. Det har nog aldrig någonsin hänt i svensk fotboll, att man flera veckor efter en spelad match väljer att trycka upp fler program. Känns otroligt häftigt att få vara först med det!

 

– Programmet blir dock dyrare per styck att trycka, nu när vi inte trycker lika många, vilket gör att vi kommer att behöva sälja dessa till ett högre pris än vad vi gjorde vid matchen, förklarar Magnus.

 

Det har varit bråda tider för de supportrar som är engagerade kring matchprogrammet. Nu ska nämligen årskrönikan också färdigställas. En årskrönika som sammanfattar hela den här säsongen.

 

– Den kommer att bli den perfekta summeringen av en säsong, som trots sista omgången, får betraktas som ett stort fall framåt, säger Pernilla.

 

Programmet och Årskrönikan går att förhandsbeställa i föreningens webshop, på den här länken!

kennedyglas10
julgransidobanner
600x600 webb
Hemsida_Square_600x600
Trocsidobanner
Hammarby säsongskortet- sidobanner sid1 (003)
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
Synsam_mob1
INTERSPORTMOB
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
hammarby_sale_600x150-3
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

600x600 webb

ANNONS