toggle menu

ANNONS

Matchprogrammet: Matigt nummer till matchen mot Maribor

Av Redaktionen, Publicerat för 5 dagar sedan.

Inför Europa Conference-matchen mot Maribor är Supportrarnas Matchprogram tillbaka med tryckt program igen. Se till att skaffa ditt ex, som innehåller en presentation av motståndaren, en intervju med Milos Milojevic och bilder från cupfinalsegern.

 

Redaktör Magnus Hagström berättar om innehållet och om hur Matchprogramsgänget resonerat under pandemisäsongerna.

– Vi är enormt glada över att göra matchprogram igen och att det är till en match som några av oss faktiskt får se på plats. Och vårt 199:e nummer känns riktigt bra, omslagsbilden är en av de bästa vi haft. Eftersom det är Europaspel och mot en motståndare vi inte känner sen tidigare så finns en rejäl presentation av bortalaget i programmet. Vi har också en fin intervju med Bajens nye tränare Milos Milojevic. Dessutom bjuder vi på ett fint bildsvep från firandet av cupsegern – som ju var det som ledde till matcherna mot Maribor.

 

Ja, det blir första programmet på länge som går att köpa utanför arenan. Hur känns det?

– Det är det här vi alla längtat efter! Vi har ju gjort en del satsningar under coronatiden, som fem nummer av Supportrarnas Magasin och program till vissa matcher av speciell dignitet. Och det har gått bra, det är uppenbart att det finns ett sug efter välredigerad Bajenläsning i tryckt form, men vi har främst fått sälja dessa via nätet och saknat att träffa alla hammarbyare i ett matchsammanhang. Så nu är vi på tårna! Vi kommer att sälja vid arenan och ställena kring Medborgarplatsen. Som vanligt kommer programmen också att finnas i 69:ans Spel & Tobak på Götgatan 69.

 

Hur blir det program till de allsvenska matcherna?

– När det gäller de allsvenska programmen har vi beslutat att vänta tills publik i större skaror tillåts närvara. Att skapa programmen och dra i gång säljorganisationen är en rätt stor apparat och det har inte gått att planera för utgivning när förutsättningarna hela tiden ändras. När det dessutom är så att många av oss som jobbar ideellt med programmen inte ens får se matcherna – ja då går det inte riktigt att motivera stora arbetsinsatser med kort varsel under semestertid. Men räkna med att vi är tillbaka med matiga program när folkhälsomyndigheten okejar publik utan restriktioner. Till Europamatcher gör vi som synes ändå program, precis som till cupfinalen trots att ingen fick vara på plats och se de matchen. När det gäller dessa ser vi det som så pass unika händelser att de måste manifesteras med tryckta matchprogram oavsett om redaktörer, skribenter, formgivare och säljkår har semester.

 

Supportrarnas Matchprogram #199 Hammarby-NK Maribor kostar 30 kr vid köp av säljarna eller i 69:ans Spel och Tobak. Kontant eller swish till 1234 1817 98. Programmet kommer också att kunna köpas i Supportrarnas Matchprograms webbshop och skickas då via post dagen efter match – klicka här.

 

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS