27 juli 2023

Matchrapport: Twente Borta

Annons
Annons

Efter en tuff match där Twente var laget som under stora delar av matchen hade initiativet lyckades Hammarby hålla siffrorna nere och fick med sig ett viktigt 1-0 resultat att spela på när returen väl går av stapeln på Tele2 Arena i nästa vecka.

Nahir Besara sparkade igång matchen för Hammarby som för dagen spelade med en fembackslinje, det sedvanliga tremanna-mittfältet samt Jusef Erabi och Viktor Djukanović på topp. I alla fall när de försvarade. Just försvara blev det också mycket av matchen igenom. Inledningsvis stod Twente för allt bollinnehav. Tidigt hamnade både Shaquille Pinas och Simon Strand i situationer där Pinas fick se det gula kortet och Strand fick en tillsägelse av domaren. Mycket mer gjorde inte Bajen innan de efter 10 minuter lyckades få fatt i bollen och hålla den inom laget en tag innan Twente åter tog tillbaka initiativet.

Ungefär på samma sätt fortsatte sedan den första halvleken. Twente hade boll och tog sig vid ett par tillfällen till lägen utan att det riktigt blev farligt. Bajen fick fortsatt kämpa för varje meter och duellerna avlöste varandra. Sammantaget var det en svår första halvlek för HIF som höll igen trots stort tryck och ett par målchanser för motståndarna, där den farligaste var ett skott som tog i ovansidan av ribban.

Väl i andra halvlek klev Bajen ut något piggare och byggde vidare på de tendenser till offensiv som gick att skönja i första halvlek. Den fina öppningen till trots skulle det inte dröja länge innan 1-0 var ett faktum. Hammarby släppte en andraboll på en hörna i den 53:e matchminuten och Sem Steijn kunde smälla upp ledningsmålet i nättaket från nära håll.

Den andra halvleken fortsatte efter målet som matchen i stort. Twente hade boll och Hammarby stod emot. När slutvisslan väl gick hade Hammarby gjort ett par offensiva byten, i form av Marcus Rafferty och Adi Nalic som ersatte Djukanović och Besara, för att råda bot på resultatet. Även Fredrik Hammar byttes på slutet ut mot Alper Demirol, efter en gedigen insats i 90+ minuter. Bytena och kämparinsatsen till trots blev det inga fler mål åt något håll. Matchen slutade 1-0 till Twente och Hammarby har efter detta alla chanser att vända på steken i det andra mötet, hemma på Tele2 Arena, kommande torsdag.