toggle menu

ANNONS

Mate Šestan har gått bort

Av Redaktionen, Publicerat för 2 månader sedan.

Hammarby Fotboll nåddes i dag av det tragiska beskedet att Mate Šestan avlidit under natten, i sitt hem i kroatiska Zadar. Mate kom till Bajen på lån från spanska Levante inför hösten 1999 och bidrog med sin rivighet och skicklighet till att rädda kvar laget i Allsvenskan, inte minst genom sina två mål i säsongsavslutningen mot Trelleborgs FF.

 

 

Naturligtvis ett dystert besked att lämna till Kennedy Bakirgioglu, offensiv lekkamrat till Šestan:

 

– Näe… det var väldigt jobbigt att höra. Han var väl inte så gammal. Oj, vad tråkigt. Mate var ju en fantastisk människa som man kommer ihåg väl. Alltid ett leende och en riktig lagspelare. En glädjespridare. Så fort man snackade med honom var det alltid skratt. Det är en väldig chock för mig och för hela Hammarby, för oss som var med då och kände honom, och jag beklagar sorgen till familjen och alla andra.

 

– Starkaste minnet på planen är såklart TFF hemma. Mate var bra i andra matcher också, han gjorde sitt och var väldigt framgångsrik under den korta tiden han var här, och han bidrog som sagt med mycket glädje. Och i den där sista matchen var han ju helt brutal och gjorde två mål, på gamla Söderstadion med den extra fantastiska stämningen som blev när vi hängde kvar.

 

 

“Vi vill ha Šestan kvar”, ekade det ofta från läktarna denna höst. Så blev det nu inte, men Mates uppoffrande spelstil och inverkan på hur säsongen slutade betydde mycket för vad som komma skulle. Šestan gjorde fyra mål på nio allsvenska matcher och spelade även i dubbelmötet med Heerenveen i Intertotocupen.

 

 

Klubbens tankar går förstås också till Mates närstående. Mate Šestan blev 52 år.

 


Foto överst: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS