Med anledning av medieuppgifter i samband med Roslagscupen

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 5 månader sedan.

Under helgen kom uppgifter om att föräldrar till ett Hammarbylag skulle riktat en nidvisa med rasistiska förtecken mot ett motståndarlag under en match i Roslagscupen.

 

Hammarby Fotboll har tagit uppgifterna på högsta allvar, och har under helgen och måndagen utrett detta och tagit del av olika versioner av det inträffade. Facebook-inlägget som ligger till grund för medieuppgifterna av det inträffade bygger enligt vad Hammarby Fotboll förstått på andrahandsuppgifter, och Hammarby Fotboll söker därför den/de personer som hört detta i förstahand och tagit illa vid sig.

 

Den bild Hammarby Fotboll fått till sig efter samtal med flera parter är att det rör sig om ett stort och väldigt olyckligt missförstånd. Det handlar om en grupp föräldrar som haft en diskussion sinsemellan om barnvisor, och nynnat på olika strofer. Det är inget som sjungits ut mot planen eller över huvud taget varit riktat mot spelarna. Det har alltså varit en diskussion som inte alls haft med själva matchen att göra.

 

Det Hammarbylag som spelade matchen består av flera spelare, och ledare, med utländsk härkomst, precis som de allra flesta lag inom vår förening. Hammarbys värdegrund är central i vår ungdomsverksamhet, där ett av våra fem värdegrundsord är Gemenskapen – det handlar om att Hammarby som förening välkomnar och inkluderar alla oavsett ålder, ambition, kunskap, talang, föräldrar, kön, födelseort, tro, funktionshinder, sexuell läggning eller andra olikheter.
Allas lika värde är alltså central inom föreningens värderingar och värdegrund, och detta är något alla spelare och ledare inom föreningen utbildas i.

 

Spelare, ledare och föräldrar i det berörda laget känner sig oerhört ledsna över att ha blivit utpekade i ett sådant här sammanhang.

Hammarby Fotboll fortsätter att utreda det inträffade och är som sagt mån om att få hela bilden klar, och där är det avgörande att komma i kontakt med den eller de personer som hört detta i förstahand.

 

Här kan du läsa mer om Hammarby Fotbolls värdegrund

kennedyglas10
julgransidobanner
600x600 webb
Hemsida_Square_600x600
Trocsidobanner
Hammarby säsongskortet- sidobanner sid1 (003)
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
Synsam_mob1
INTERSPORTMOB
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
hammarby_sale_600x150-3
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

hif_bejendealen-small