toggle menu

Micke Hedlund ny assisterande tränare i Hammarby Futsal

Av Jocke Eriksson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby Futsal har gjort klart med Mikael “Micke” Hedlund som assisterande tränare. Micke kommer närmast från rollen som huvudtränare i Strängnäs Futsal Club. Micke har också en lång erfarenhet som fotbollstränare på olika nivåer. I Kanalhallen, ett tiotal meter under Södermalms gatustråk, gjorde Micke under onsdagen sin första träning med sitt nya lag. Men vi fick en pratstund med honom i Årsta.

 

Hur kommer det sig att du väljer att gå till Bajen Futsal?
– Jag känner ledarna i Bajen sen tidigare och vet att jag kommer bra överens med dem. Sen tycker jag att laget spelar en bra futsal. Det är också en klubb som vill utvecklas och har ambitioner att nå långt inom sporten.

 

Strängnäs var i fjol nykomlingar i Svenska Futsalligan och efter en lång och tuff säsong lyckades man säkra kontraktet först i sista omgången. Lagets stora styrka var dess målproduktion. På 26 matcher gjorde man 125 mål vilket var bäst i SFL. I Micke får Bajen en duktig matchcoach som är ödmjuk inför sin nya roll.

 

– Jag är jätteglad att jag får chansen att komma till Hammarby. Jag tror att jag har saker som jag kan dela med mig av men också att jag har massor att lära.

 

Hur bra koll har du på Hammarbys trupp?
– Inte så bra än. Men det kommer jag snart att ha. Vi i Strängnäs har naturligtvis analyserat Hammarby inför våra möten i SFL så där har jag sett en hel del. Men nu gäller det att lära känna spelarna ordentligt.

 

Har du sett någonting i era matchanalyser som du nu vill rätta till när du får chansen?
– Ja, det finns saker i det offensiva spelet som jag tycker att man kan utveckla för att bli effektivare och oftare komma till avslut. Men det är väl någonting som Danne Blanco och jag får prata om framöver.

 

Vad tror du om Hammarbys möjligheter i år?
– Inför förra säsongen var det inte någon av de så kallade experterna som trodde på er men ni bevisade ju att de hade fel. Jag tror att det finns alla möjligheter att lyckas i år igen men vi ska nog tona ner förväntningarna lite. För att vi ska lyckas krävs det att alla jobbar för det vid varje träning, match och samling. Ingenting kommer gratis bara för att det gick bra förra säsongen.

 

Vilka ser du som största utmanare till SM-guldet?
– Det svajar lite hos svenska mästarna Uddevalla och en del spelare har lämnat så jag får överraska och säga Torslanda. Ett lag som är otroligt jobbiga att möta och om de jobbar rätt kan de bli väldigt farliga.

 

Tack Micke och varmt välkommen till Hammarby!

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS