toggle menu

Milica Mijatović klar för Hammarby

Av Redaktionen, Publicerat för 4 år sedan.

Hammarby har gjort klart med den serbiska anfallaren Milica Mijatović. Den landslagsmeriterade 27-åringen kommer närmast från ASPTT Albi i den franska högstaligan Division 1 Féminine och avtalet gäller säsongen ut.

– Jag är övertygad om att hon kommer bli en obehaglig överraskning för motståndarna, säger sportchef Johan Lager. 

 

Strax innan sommaruppehållet skrev Hammarby kontrakt med Lotta Ökvist. Nu står det klart att Milica Mijatović ansluter och därmed blir sommarens andra grönvita nyförvärv.

 

– Jag är väldigt glad över att ha knutit till oss Milica och jag ser fram emot när hon ansluter till laget. Jag är övertygad om att hon kommer bidra till vårt anfallsspel och bli en obehaglig överraskning för motståndarna, säger sportchef Johan Lager.

 

Milica Mijatović har 44 landskamper för Serbien på meritlistan och har spelat för bland andra Röda Stjärnan, SFK Sarajevo och BIIK Kazygyrt. I den sistnämnda, kazakiska klubben gjorde hon sin Champions League-debut säsongen 2012.

 

– Damallsvenskan är en av världens bästa ligor och efter en tuff sista säsong i Frankrike med Albi är jag väldigt glad att få fortsätta karriären i Hammarby, som jag vet är en av Sveriges största klubbar. Jag älskar att spela inför mycket publik och har tidigare representerat Röda Stjärnan, som ju är kända för sina supportrar. Därför kan jag knappt bärga mig att få spela inför den trogna Bajenpubliken som jag hört mycket om. Jag ser fram emot att få göra min debut och hoppas på en fin säsong, säger Milica Mijatović.

 

Milica Mijatović är spelklar till omstarten den 5 augusti hemma mot IFK Kalmar och går in i träning samma vecka. 26-29 juli är hon på landslagsuppdrag när Serbien möter Rumänien, Ungern och Vitryssland i Balaton Cup. Därmed missar hon Bajens träningsläger i Åmål, som pågår under samma dagar.

 

Foto: Granada/Wikipedia Commons

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS