toggle menu

ANNONS

Milos Milojevic ny tränare i Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby Fotboll har valt sin nye tränare till klubbens herrlag – Milos Milojevic tar över uppdraget från och med måndag. 38-åringen lämnar sin tjänst som assisterande tränare i serbiska Röda Stjärnan och har skrivit på ett tre och ett halvt år långt avtal.

– Det känns väldigt bra att komma hit till Hammarby, och det är med stolthet jag tar mig an den här uppgiften, säger Milos Milojevic.

 

Efter ett intensivt rekryteringsarbete blev de sista detaljerna klara på söndagskvällen, och Hammarby har nu gjort klart med sin nye tränare. 

 

– Vi är väldigt glada att ha vår nye cheftränare på plats och hälsar Milos varmt välkommen till Hammarby. Tillsammans med Milos ser vi med tillförsikt fram emot att ta nästa steg i klubbens sportsliga utveckling, säger Richard von Yxkull, ordförande och tf vd i Hammarby Fotboll.

 

Den 38-årige serben är på plats i Stockholm och kommer att möta spelartruppen när de återsamlas efter ledigheten.

 

– Det var viktigt för oss att få in en tränare med internationell erfarenhet samtidigt som han är uppdaterad på svensk fotboll. Milos är tydlig i sitt ledarskap, liksom i sin spelidé och i sin kravställning på spelartruppen. Han är skolad i den serbiska fotbollen, och har därefter gjort många år på Island, som spelare, och framför allt som ledare där han sett till att skaffa sig en djup och bred utbildning. I och med sin tid i Mjällby kan han också svensk fotboll. Erfarenheterna han skaffat sig från de olika fotbollskulturerna avspeglar sig i hans ledarskap, och hur han tar sig an människor, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

 

Efter elva år på Island, först som spelare och därefter som ledare, gick Milos 2018 till Mjällby där han tog över som huvudtränare samma sommar. Där ledde han laget till seger i division 1, och därefter kvalificerade han Blekingelaget för Allsvenskan året därpå.

Efter de två raka seriesegrarna med Mjällby gick han inför 2019 vidare för att ta rollen som assisterande tränare i klassiska serbiska klubben Röda Stjärnan. Under Milojevic tid i klubben tog Röda Stjärnan två ligatitlar och en cuptitel, och spelade såväl Champions League som Europa League. Efter ett och ett halvt år i Belgrad är det nu alltså Hammarby som gäller.

 

– Det känns väldigt bra att komma hit till Hammarby, och det är med stolthet jag tar mig an den här uppgiften. Det är samtidigt ett stort ansvar att ha den här positionen i en klubb med de ambitioner Hammarby har. Hammarby vill fortsätta utvecklas och ta flera titlar, vilket matchar mina ambitioner. Det är en stor utmaning, men i en bra miljö med stor potential. Min uppgift är att utveckla spelet och samtidigt utveckla spelare, och jag ser fram emot att vara med och bidra till den resa Hammarby är inne på, säger Milos Milojevic.

 

Milos Milojevic har alltså på måndagen sitt första möte med Hammarbys spelartrupp, som under dagen ska genomgå fystester innan träningarna drar igång igen på tisdag.

 

Den 27 juni blir det genrep inför återstarten av Allsvenskan när Hammarby möter Sirius i en träningsmatch. Den 4 juli gör Milos Milojevic sin första allsvenska match som Hammarbytränare. Då gästas Hammarby av nykomlingen Halmstads BK.

 

HTV-intervju med Milos Milojevic följer under måndagen.

ANNONSER

Comments

comments