toggle menu

Moa Edrud klar för Hammarby

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 2 månader sedan.

Hammarby har gjort klart med målvakten Moa Edrud, som närmast kommer från norska Lillestrøm. 22-åringen, med goda meriter på ungdomslandslagsnivå, har skrivit på ett avtal över säsongen 2025.

 

Sportchef Johan Lager om värvningen:
– Det känns grymt att få in Moa i laget! Hon är en ung målvakt med erfarenhet både från Damallsvenskan och norska högstaligan. Vi tror såklart att hon kommer ta ytterligare steg i sin utveckling i vår miljö. Vårsäsongen är lång och Nu känns vi väldigt starka inför en lång vårsäsong även på målvaktssidan med Anna, Ella, Moa samt Josephine som resurs.

 

Efter tre säsonger i Toppserien är det alltså dags för en allsvensk återkomst för Moa. Inför 2018 lämnade burväktaren Holmsunds IF för spel i Växjö DFF. Med 16 framträdanden på två år i ryggen gick sedan flyttlasset till Bergen-klubben Arna-Bjørnar Fotball. I maj 2022 gick hon sedan på lån till svartgula LSK, vilket sedermera blev en övergång samma sommar. Totalt blev det 36 matcher i Toppserien. På landslagssidan fanns hon med på senaste U23-samlingen.  

 

– Att välja Bajen var ett enkelt beslut, man tackar inte nej till det om det kommer på bordet. Professionaliteten och kvaliteten i klubben och träningsvardagen ligger på en hög nivå och jag kan utvecklas både som spelare och person. Spelstilen är spännande och jag passar väldigt bra in i den typen av fotboll. Det ska bli intressant att få vara en del av denna resan. Hammarby spelar framtidens fotboll och det är ingen tvekan att detta är rätt plats för mig, säger Moa. 

 

Moa kommer bära tröja nummer 29. Mer från henne följer senare i veckan. 

 

Varmt välkommen till Bajen!

Foto: G40 Studio

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS