ANNONS

Muamer Tankovic lämnar för AEK Aten

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 månad sedan.

Just före det internationella transferfönstret slog igen i natt blev det klart att Muamer Tankovic tid som  Hammarbyspelare är över för den här gången. AEK Aten blir ny adress för ”Mujo”, och han är i skrivande stund på väg till den grekiska klubben för att göra klart det sista kring sitt personliga avtal.

 

I somras såg Muamer Tankovic ut att gå vidare efter att hans kontrakt med Hammarby gått ut. Han fortsatte dock att träna i Bajen och skrev till slut ett nytt avtal. Men nu blir det alltså en definitiv flytt, en övergång som gjordes klar bara någon timme innan det internationella transferfönstret stängde på måndagskvällen.

 

– Vi har varit medvetna om situationen och vi räknade egentligen med att han skulle lämna redan under vinterfönstret 2020. Det nya avtalet ”Mujo” skrev med oss i somras reglerade tydligt att han hade möjligheten att lämna under innevarande fönster. Nu såg det ändå ut som att vi skulle kunna behålla honom åtminstone säsongen ut, men så dök detta upp i elfte timmen. Det här är ”Mujos” önskan, så vi tackar honom så mycket för åren i Hammarby och för hans insatser i klubben. Det har varit oerhört kul att följa hans framsteg här från hans tuffa start till en av Allsvenskans absolut skickligaste offensiva spelare. Vi önskar ”Mujo” all lycka, säger sportchef Jesper Jansson.

 

Totalt gjorde Muamer Tankovic 83 allsvenska matcher för Hammarby och 29 mål, från det att han kom till klubben sommaren 2017, fram till i söndags. Då gav han Hammarby ledningen i derbyt mot Djurgården, vilket alltså blev hans sista match i grönvitt.

Muamer har gjort ett stort avtryck i Hammarby, och vice versa. Efter tre år i Bajen blir det ett emotionellt avsked för honom.

 

–  Jag älskar Hammarby, det är min klubb! Det var inget lätt beslut det här… Min resa går nu vidare till Grekland, men en vacker dag kommer vi ses igen. Ett tack är inte tillräckligt till alla fans, spelare, ledare och alla som jobbar i klubben, men verkligen – tack så mycket för allt, säger han.

 

 

Stort lycka till, “Mujo”!

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments