toggle menu

ANNONS

Nahir Besara förlänger med Hammarby

Av Redaktionen, Publicerat för 5 månader sedan.

Tio år efter att den då 21-årige Nahir Besara kritade på sitt första kontrakt för Hammarby står det klart att han nu förlänger med klubben. Det nya kontraktet sträcker sig till vintern 2025.

– Jag är väldigt glad, stolt och hedrad över att skriva på ett nytt och långt kontrakt med Hammarby, säger Nahir om förlängningen.

 

Jesper Jansson om kontraktsförlängningen:

– Det är väldigt kul att Nahir kommit tillbaka till Hammarby och bevisat vilken fantastisk spelare och ledare han är. Vi är glada över att kunna komma överens om att han fortsätter i Hammarby och vår förhoppning är att han också avslutar sin karriär i Bajentröjan. Nahir är en viktig spelare, både på och vid sidan av planen och i arbetet att ta klubben uppåt och vidare i utvecklingen.

 

Nahir inledde karriären i Assyriska där han mellan 2008 och 2012 gjorde 120 Superettanmatcher för klubben. Han anslöt till Hammarby 2013 och fick sitt genombrott under sitt andra år i Bajen, där han var med att ta klubben tillbaka till Allsvenskan. Efter en fin debutvår i högsta serien 2015 tog han beslutet att flytta till turkiska Göztepe. Därefter har han i tre omgångar representerat Örebro SK, och spelat klubbfotboll i Saudiarabien, på Cypern och i Förenade Arabemiraten.

 

 

Inför säsongen 2022 återvände Nahir till Hammarby. Under förra året spelade han samtliga allsvenska matcher och stod för elva assist och lika många mål.

 

Nahir om att ha förlängt kontraktet:
– Det var detta jag ville när jag skrev på för Hammarby redan förra året. Jag vill stanna kvar här över en lång tid. Vi är mitt uppe i en ny fas för klubben och det finns ingen annanstans jag hellre vill vara än i Hammarby. Jag vill vara med och vinna SM-guld med Bajen. Även om det inte det sker i år eller nästa år, men när vi väl vinner så vill jag vara på planen och lyfta bucklan!

 

Foto: Kenta Jönsson och Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS