toggle menu

ANNONS

Nahir Besara tillbaka i Bajen

Av Love Gustafsson, Publicerat för 9 månader sedan.

Efter nära sju år återvänder Nahir Besara till Hammarby. Mittfältaren anslöt till lägret i Marbella på torsdagen för att skriva ett tvåårsavtal, och för att börja träna med sin nygamla klubb.

– Det känns underbart att vara tillbaka, säger Nahir Besara.

 

Nio år har gått sedan en 21-årig talangfull offensiv mittfältare skrev på för Hammarby första gången. Då blev det två och ett halvt år i klubben, innan karriären gick vidare utomlands. Nu är alltså Nahir Besara tillbaka.

 

– Med Nahir får vi in en skicklig spelare med Hammarbyhjärta, som har byggt upp mängder av erfarenhet sedan han var i klubben sist. Han kommer bidra till att balansera upp vår mittfältsbesättning, och med sin rutin har han mycket att ge våra unga spelare. Dessutom ser Martí honom som en spelare som passar väl in i den fotboll han vill spela, säger Jesper Jansson.

 

Nahir fick sitt genombrott under sitt andra år i Hammarby där han var med att ta klubben tillbaka i Allsvenskan. Efter en fin debutvår i högstaserien 2015 tog han beslutet att flytta till turkiska Göztepe. Därefter har han i tre omgångar representerat Örebro SK, och spelat klubbfotboll i Saudiarabien, på Cypern och i Förenade Arabemiraten.

 

Nahir kommer att göra sin första träning med Hammarby på torsdagseftermiddagen, även om han kommer att ta det lite lugnare på grund av den långa resdagen.

 

 

Hör hur Nahir Besaras tankar går i HTV-intervjun ovan – eller läs den nedan.

 

 

Nahir Besara, ett kärt återseende – hur känns det att vara tillbaka i Hammarby?
– Underbart. Väldigt kul – väldigt glad att vara här.

 

Och hur kommer det sig att du kommer tillbaka? Hur har tankegångarna varit kring att komma hit igen?
– Jag hade ett snack med Martí och med Jansson och Hjelmberg, och det kändes bara rätt. Jag har så fina minnen och allt möjligt härifrån. Så det klaffade, både för Hammarby och för mig. Det var perfekt för oss alla.

 

Martí har sagt att han vill ha dig för att du är en spelare som stämmer in på hans fotbollsfilosofi. Hur ser du själv på det, och har du fått någon bild av hur Martí vill spela?
– Ja, jag snackade med Martí redan när han var i Ålborg och han förklarade hur han vill spela. Det är exakt så jag vill spela – ha mycket boll och så. Det är perfect match, alltså.

 

Man kan ju säga att du fick ditt genombrott när du var i Hammarby förra gången, i alla fall på högsta serienivå i Sverige. Vilka skulle du säga är dina starkaste minnen från förra sejouren i klubben?
– Enkel fråga! När vi gick upp från Superettan, men också första derbyt mot Djurgården, där vi vinner med 2-1 och jag får göra 2-1-målet. Jag tror jag aldrig kommer glömma det.

 

Sedan har du varit både i Turkiet, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Cypern och i Örebro i tre omgångar. Vilka skulle du säga är de stora skillnaderna på Nahir 2015 och Nahir i dag?
– Jag är i alla fall äldre… Nu har man lärt sig mycket med tiden, speciellt när man åker utomlands och spelar, det är annorlunda. Så jag skulle säga att jag tar mycket mer ansvar nu. Det är inte bara fotboll, utan man tar ansvar lite runt omkring fotbollen. Jag tycker i alla fall att jag blivit mycket bättre sedan dess också. Man tar för sig, man var lite mer blyg när man var yngre, men nu är man helt annorlunda. Nu tar man för sig, nu vågar man mer. Man har erfarenhet att falla tillbaka på nu. Så jag skulle säga att jag är mycket bättre än när jag lämnade Hammarby.

 

Och i Hammarby i dag har det kommit upp en hel del unga spelare. Ser du dig själv också som lite av en förebild för de som kommer underifrån?
– Ja, jag är ju inte en ung talang direkt, utan jag är värvad delvis på grund av min erfarenhet. I Hammarby har vi väldigt många stora talanger, där jag ska vara en av de som visar vägen med min erfarenhet.

 

Och nu kommer du ner till lägret och i träning direkt. Hur känns kroppen efter ledigheten?
– Jag har kört på bra, jag känner mig bra tränad, men självklart inte i fullt slag. Så det gäller att komma igång, undvika skador, man har gjort det här några gånger så man är van vid det här nu. Man vet vad man ska göra – komma igång och inte skada sig.

 

Om vi blickar några månader framåt – hemmapremiär i Allsvenskan, hur känns det när du blickar framåt?
– Det är gåshud – man längtar. Det är det man tänker på när man kommer hit, marschen och alltihop. Det kommer bli underbart, jag längtar verkligen.

 

 

Tumnagel/artikelbild: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments