toggle menu

ANNONS

Närmare 100 arbetssökande har fått jobb - tack vare Samhällsmatchen

Av Samhällsmatchen, Publicerat för 2 år sedan.

Samhällsmatchen, samlingsnamnet för Hammarby Fotbolls insatser i samhället, ordnade i slutet av året en tredje karriärdag.

 

Samhällsmatchen jobbar aktivt med att stötta människor som står långt ut på arbetsmarknaden. En del i det är att aktivera hela sitt nätverk och andra aktörer som dels kan bidra till att förbereda individer inför att söka jobb, möta potentiella arbetsgivare och att få ett jobb. För att stärka upp detta viktiga arbete har Samhällsmatchen sedan en tid tillbaka tecknat ett samarbetsavtal med Arbetsförmedlingen Globen. Målet är att nå fler i Söderort som är i behov av stöd för att ta sig ut på arbetsmarknaden igen. Tillsammans med Arbetsförmedlingen vill vi matcha arbetssökande med företag ur klubbens nätverk som är en del av Samhällsmatchen. Tillsammans med nätverket av företag med behov att anställa och Arbetsförmedlingen är även Stockholm Stad medarrangörer till Karriärdagen.

 

Den 4 november slog Hammarby Fotboll och Samhällsmatchen åter upp portarna på Tele2 Arena för sin tredje karriärdag. Totalt medverkade 400 arbetssökande personer under dagen och målgruppen var individer mellan 18–65 år. Precis som tidigare tillfällen så fylldes dagen med en inspirationsföreläsning, möjligheten att få se insidan av Tele2 arena samt själva arbetsmässan.  

 

Under vårt första verksamhetsår så har Samhällsmatchen, via våra karrirädagar och Sommarjobbsmässan, lyckats slussa ut närmare 100 personer i arbete. Vi strävar ständigt efter att skala upp konceptet och få ut fler i arbete, därför är målet att årligen dubbla antalet anställningar och det kan bli verkligt tillsammans med fler företag och andra relevanta aktörer.

 

Vi vill tacka samtliga företag och deltagare för att ni gjorde denna dag möjligt. Företagen som medverkade var:

 

Be-Mannix

EnRival

Hemfrid

Jobbentrén

Jobbmetz

Just Arrived

Levy´s Restaurants

Logent

MTR

Nobina

Novare

NSP AB

PerformIQ

Scandic Hotels

Small World Money Transfer

Stena Fastigheter

Stockholm Stad

Trim-Tab

Vikarieförmedlingen

 

 

 

Mer information om Karriärdagen och Samhällsmatchen finner ni på www.samhallsmatchen.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS