Nikola Djurdjic och Erkan Zengin klara för Hammarby

Av Axel Pershagen, Publicerat för 8 månader sedan.

Nikola Djurdjic och Erkan Zengin har skrivit på för Hammarby. Spelarna kommer närmast från Randers respektive Eskisehirspor.

– Det visar att vi trycker på och vill vara med på riktigt från början i år, säger sportchef Jesper Jansson.

 

Hammarby har värvat Nikola Djurdjic från danska Randers. Den landslagsmeriterade serben, med förflutet i såväl Helsingborg som Malmö FF skriver ett ettårskontrakt med option om ytterligare två år.

– Det är exakt den spelartypen vi har letat efter. När vi har utvärderat truppen har vi sett att det är just den här spelartypen och personligheten vi behövt. En ledartyp både på och utanför planen.

 

Anfallsspelaren kommer närmast från Randers i Danmark men har innan dessförinnan ett gediget CV med spel ibland annat två olika Bundesligaklubbar (Greuther Fürth och Augsburg) samt norska ligan med Haugesund och serbiska ligan med Partizan.

 

Utöver Djurdjic har även Erkan Zengin skrivit ett avtal med Hammarby.

– Erkan är ett specialfall som går lite utanför den grundläggande strategin och budgeten. Vi kände att när ett Hammarbyhjärta som Erkan vill komma hem och bidra är vi väldigt glada över det och nu har vi hittat en lösning som är bra för alla. Han har erfarenhet, kvalitet och en personlighet som kommer vara väldigt nyttig för oss, säger Jesper Jansson.

 

Zengins kontrakt sträcker sig till den sista augusti.

– Eftersom värvningen av Erkan som sagt är ett specialfall har vi skrivit ett kortare avtal som passar oss båda. Sedan kommer vi att föra en löpande dialog om framtiden under hans tid här.

 

Erkan Zengin har som bekant en fin bakgrund i Hammarby som han kom till redan som nioåring. Efter fem fina säsonger (92 matcher och åtta mål) i den grönvita tröjan flyttade han till Turkiet där han representerat Besiktas, Eskisehirspor och Trabzonspor. Han har även gjort 21 landskamper och tre mål för Sverige.

 

 

Trocsidobanner
Hammarbykortet-sidobanner
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
Synsam_mob1
INTERSPORTMOB
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
hammarby_sale_600x150-3
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

hif_bejendealen-small