Nu kommer matchprogrammets årskrönika!

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

”Söder bröder glöder”. Det är namnet på Supportrarnas Matchprograms årskrönika 2019, som lanseras nu på torsdagen och kommer att finnas i Intersport Skrapan, 69:ans Spel & Tobak och i Akademibokhandeln Ringen från fredagen. Samt i Matchprogrammets webbshop.

 

Det här är sjätte året med Supportrarnas Matchprograms årskrönika. I boken skildras den gångna säsongen i ord och bild och täcker både det som händer på planen och livet på läktaren.

 

– Den här fina säsongen gjorde oss motiverade att satsa lite extra på årskrönikan. Sidantalet har gått upp från 208 sidor till 224 för att få plats med allt fint. Vi märkte ett ökat intresse för boken redan förra året och i år har vi ju haft en ännu bättre säsong, säger Magnus Hagström, redaktör för Matchprogrammet.

 

Berätta lite mer om vad boken innehåller!
– Vår skribent Martin Ridderstolpe har tagit ett långt snack med Stefan Billborn om säsongens olika delar, om hur han har jobbat med spelet och om varför vi gjort så mycket mål. Det är en väldigt fin intervju och vi älskar Billborns inställning när vi bad om intervjun: ”Jag tycker det ni gör är så bra så jag kommer att prioritera er högt”.

 

– Vi har också fått en exklusiv intervju med Hammarby Tifo. Det är inte bara spelarnas säsong som ska lyftas fram i en årskrönika av Supportrarnas Matchprogram. Vi ser läktarlivet som en viktig del av livet som hammarbyare. Matchprogrammets journalist Per Cornell har träffat hjärnan bakom de flesta av de läktarkoreografier som synts under året. Det har blivit ett intressant snack om både det konstnärliga och den brännande frågan om pyroteknik på läktarna. Tifogruppen har också gett oss tillgång till ett antal bilder från när de tillverkar några av de finaste arrangemangen för året.

 

Men basen i en årskrönika är väl ändå själva matcherna?
– Ja, det stämmer. Vår skribent Tommy Fagerberg går igenom säsongen och analyserar de olika perioderna. Vi samlar också alla 15 spelarintervjuer från året och har letat rätt på de bästa bilderna från samtliga matcher. Formgivaren Johan von Friedrichs har gjort ett jättejobb med att hitta bildmaterial från olika håll och sett till att allt presenteras snyggt. Till varje omgång har vi också aktuell tabell, startelva och resultat från övriga matcher. Det finns också ett statistikblock och samtliga startelvebilder från hemmamatcherna.

 

– Dessutom både gläds åt deppar vi åt damlagets säsong. Det var givetvis tråkigt att de missade uppflyttning till Damallsvenskan i seriens sista omgång, men vår känsla är ändå att det bubblar på Hammarby IP och att framtiden är ljus. Under säsongen blev det påtagligt att Hammarbys fans håller på att ta till sig damlaget ordentligt. Vi ger damlaget större utrymme än tidigare, och är övertygade om att detta bara är början på utvecklingen.

 

Hagström konstaterar också att herrlaget för sjätte året i följd gjort en bättre säsong än året innan, och att det också är sex år i följd som Matchprogrammet gett ut sin årskrönika.

 

– Vi tror att trenden kommer att fortsätta, men det är ingen risk att vi skulle sluta med årskrönikan om det händelsevis går sämre något år. Kulturen kring Hammarby blir starkare för varje år, fler och fler uppskattar bokutgivningar med Hammarbytema.

 

Hur får man tag i boken?
– Antingen beställer man den via vår webbshop och får den med posten i mitten av december. Eller så kommer man till vår release den 5 december på Pelikan. Vi håller till i baren från klockan 17.00. Några spelarprofiler kommer att vara på plats så det går att få en signatur i sin bok om man vill förgylla den lite extra. Från den 6 december finns boken också att köpa på Intersport i Skrapan, på Akademibokhandeln i Ringen och på 69:ans Spel & Tobak på Götgatan 69.

 

 

Webbshopen hittas på denna länk.

 

Klicka här för att komma till releasetillställningens Facebooksida.

 

Och på denna länk finns mer läsning om arbetet med Supportrarnas Matchprograms årskrönika.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS