toggle menu

Unogård om 2-2-dramat mot serieledarna – "Minst sagt rättvist"

Av Redaktionen, Publicerat för 4 år sedan.

Överlägsna ettan Linköping skulle i praktiken säkra guldet inför SVT-publiken. Då slog jättedödarna Söderbönorna till än en gång. Inte ens ett snöpligt, tidigt hemmamål – eller opsykologiska 2-1 – räckte mot de grönvita, som var kliniska, i 45:e och 93:e. Frida Sjöbergs drömskott följdes av inbytta Alma Nygrens 2-2. – Nu har vi plockat poäng av ettan, tvåan och trean, konstaterade Olof Unogård nöjt när den vildaste glädjen lagt sig.

 

Unogårds matchsummering efter 2-2 på Linköping Arena:
– Återigen en toppenprestation mot ett toppenlag. Vi kommer rätt in i matchen ganska så omgående, men åker dessvärre på ett skitmål redan i den 11:e minuten. Därefter har vi dock god kontroll i försvarsspelet, så när på en detalj som vi rättar till med ett byte i halvtid när Murielle Tiernan ersätts av Alma Nygren.

 

– Precis innan vilan lyckas vi kvittera, på ett fint mål av Frida Sjöberg, och i den första halvan av andra halvlek är vi det klart bättre laget. Marginalerna är dock inte med oss och LFC lyckas åter ta ledningen i den 69:e minuten, med en fin individuell prestation.

 

– Vi trummar ändå på och är fortsatt spelförande, även med vissa avbrott då LFC bytt in både Lina Hurtig och Kosovare Asllani. I den 93:e minuten kommer det förlösande 2-2-målet, av Nygren. Sett till matchbilden var det minst sagt rättvist och jag kan nöjt konstatera att vi nu plockat poäng mot tabellettan, tabelltvåan och tabelltrean.

 

Arkivfoto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments