Nytt 40-sidigt matchprogram ute i morgon!

Av Redaktionen, Publicerat för 4 månader sedan.

Supportrarnas Matchprogram är i likhet med alla andra besvikna över två poäng på tre matcher i den allsvenska starten, men sin egen start på säsongen måste de vara nöjda med. – Vi tackar alla fans som köpte Kalmar FF-programmet, det var vår bästa premiärförsäljning hittills. Det känns som att det nya 40-sidiga formatet gått hem hos Hammarbypubliken, säger Magnus Hagström, redaktör för Supportrarnas Matchprogram, och han berättar mer om innehållet i AFC-numret nedan.

&nbsp

Med ytterligare åtta sidor jämfört med föregående säsong har man fått plats för ytterligare vinjetter. De nya inslag som märks är framför allt en statistisk analys av den spelare som blir intervjuad, vinjetten “Exilbajare”, ett quiz och “Connections” där programmet tittar på samband mellan de båda klubbar som möts.

&nbsp

– Vi har fått möjlighet att prata med Hammarbys dataanalytiker David Sumpter inför varje match. Han ligger bakom den internationella bestsellern “Soccermatics” och har utvecklat ett system för att mäta spelarnas insatser i detalj, och att han jobbar specifikt med Hammarby är ganska sensationellt. Man har jämfört det med att om Premier League-striker kom hit och spelade gratis.

 

I programmet mot AFC Eskilstuna intervjuas Sumpter, utöver att han gör en statistisk analys gällande programmets intervjuspelare Simon Sandberg. I numret finns självklart också en intervju med bortalagets tränare, som menar att laget i år kommer att bygga vidare på den starka defensiv från förra säsongen som tog laget upp till Allsvenskan igen. Den historiska serien om Hammarbys målvakter fortsätter med åren 1925-1932 – en lite rörig period mellan de första årens självklare nummer 1 Victor “Kucku” Ohlsson och “Svenne Berka” som skulle ta vid i början av 1930-talet.

 

Vinjetten Exilbajare synar hur det går för våra vänner Aidoo och Neto i Genk, programmet har träffat Sheffield Uniteds programredaktör, Ellen Gibson är intervjuad om damlagets önskestart i Elitettan, programmet grattar Jan “Lillen” Svensson som fyller 75 år. Dessutom i programmet: Gustafs allsvenska krönika, supporterpanelen, enkät med fans, Bajen Rowing Race, Jag och min tröja där en supporter berättar om sitt val av tröja för dagen. Och i “Connections” hittar skribenten Benjamin Thorén en hel del samband mellan Hammarby och AFC Eskilstuna trots att det den sistnämnda är en förhållandevis ny företeelse.

 

Köp och läs programmet inför matchen! Säljs på Södermalm under söndagen och av försäljarna utanför arenan. Dessutom i 69:ans Spel & Tobak på Götgatan 69. 40 kronor kontant eller via Swish 1234 1817 98.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS