Odilon klar för Club Brügge

Av Love Gustafsson, Publicerat för 4 månader sedan.

Hammarby och Club Brügge är överens om en övergång för Odilon Kossounou, och det rör sig om den största spelarförsäljningen i Hammarbys historia. Mittbacken har även gjort klart sitt personliga kontrakt med den belgiska klubben, men kommer att vara kvar i Hammarby fram till det allsvenska uppehållet.

– Club Brügge har uppenbarligen sett samma potential i Odilon som vi har, säger sportchef Jesper Jansson.

 

18-årige Odilon Kossounou skrev på för Hammarby vid årsskiftet, och redan under försäsongen tilldrog sig ivorianen intresse från klubbar i Europa. Intresset har under säsongen bara ökat, och efter en tids förhandlingar är Hammarby nu alltså överens med belgiska Club Brügge om en övergång. Sportchef Jesper Jansson gläds över att klubben nu gör sin största försäljning någonsin, men beskriver känslan som tudelad.

 

– Det är en fantastisk försäljning för Hammarby av en spelare med otrolig potential, en försäljning som kan göra skillnad för oss som klubb på både lång och kort sikt. Men den tudelade känslan består i att Hammarby och svensk fotboll går miste om att få följa och njuta av en spelare med så pass stor talang på nära håll, säger han.

 

Det kan tyckas som en riktig lyckträff att Hammarby kan göra en stor försäljning av en spelare som varit här i knappt ett halvår. Det ligger dock ett grundligt och långsiktigt arbete bakom som pågått i nära tre år, där Odilon i omgångar har bjudits in till Hammarby och tränat med laget under längre perioder.

 

– Det är en långsiktig strategi vi har lagt som jag är väldigt stolt över, där många personer har gjort ett mycket bra jobb, vilket har lett till att göra den här affären möjlig. Odilon identifierade vi redan sommaren 2016, och vi har varje säsong sedan dess haft honom här på träning under två, tre månader i taget. Sammanräknat har han varit här i närmare ett år innan han skrev på för oss. Den långsiktiga ambitionen har ju varit att jobba med och utveckla Odilon för att en dag sälja honom vidare, sedan ska jag villigt erkänna att det har gått betydligt mycket fortare än vad vi räknade med, säger Jesper Jansson.

 

Odilon ansluter alltså till Club Brügge till sommaren, och Jesper Jansson har bara gott att säga om dialogen kring Odilon med den belgiska ligatvåan.

 

– De har uppträtt oerhört professionellt under den här förhandlingen som har pågått under ett antal veckor. De har uppenbarligen sett samma potential i Odilon som vi har. Den här affären leder också till att vi som klubb får större muskler att behålla spelare längre, och att förlänga kontrakt med nyckelspelare. Det känns också väldigt bra att Odilon är nöjd med den här lösningen, och vi är glada att han i alla fall är kvar här och tillgänglig för oss vårsäsongen ut, avslutar Jesper Jansson.

 

 

Hammarby – IK Sirius nu på fredag – skaffa biljett här!

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments