toggle menu

P19: Bajen fyra i Skandinaviska Mästerskapen – "Relativt nöjda"

Av Mattias Jansson, Publicerat för 7 månader sedan.

Hammarbys P19-lag föll med 0-5 i Skandinaviska Mästerskapens bronsmatch och får således nöja sig med en fjärdeplacering i turneringen som spelats i spanska Marbella, där Molde blev slutsegrare efter finalvinst mot FCK. Här berättar huvudtränaren mer.

 

 

Fredrik Samuelsson, det blev förlust mot Midtjylland. Hur såg matchen ut från din horisont?
– Vi valde att ställa upp med ett betydligt yngre lag än mot FCK två dagar tidigare. Flera spelare som tillbringat året i P17 fick chansen från start. Midtjylland, som otippat missade finalplatsen, startade enligt min tränarkollega där med sitt starkaste lag.

 

– Vår inledning av matchen är mycket bra. Under öppningskvarten är vi dominanta och skapar två högkvalitativa målchanser som vi tyvärr bränner. Därefter tappar vi intensitet i spelet, mot en fysiskt överlägsen motståndare. De gör tre mål i första halvlek och visar upp en imponerande effektivitet och kvalitet när det vankas målchans.

 

– I andra halvlek blir matchbilden jämnare i takt med att vi gör några byten. Vi skapar några bra lägen, men besitter inte samma kyla framför mål som danskarna. Istället avslutar de säkert två gånger om på det de skapar. Midtjylland är det klart bästa laget vi mött i år. Vi tar med oss många lärdomar hem från denna match.

 

Och vad tar ni med er överlag från Skandinaviska Mästerskapen, när färden nu går hem mot kallare breddgrader?
– Sammantaget har turneringen varit mycket givande. Bra hotell, fantastiska planer och högkvalitativt motstånd. Vi är generellt relativt nöjda med våra prestationer, bortsett då från gårdagen där vi blir ordentligt synade. Annars har vi spelat en fotboll där vi mestadels varit det dominanta laget och tvingat motståndarna att anpassa sig efter oss och vårt spel. En proaktiv spelstil som vållat våra motståndare stora problem.

 

– Det är dock tydligt att vi är en bit efter de allra bästa lagen i Skandinavien. Vi behöver åka hem och träna, med bättre kvalitet och i ett högre tempo, för att närma oss dem. Samtidigt möter vi också lag med mycket större ekonomiska resurser bakom sig, det är icke att förglömma.

 

Säsongen är fortfarande långt ifrån över… Vad väntar P19-laget här hemma? 
– Nu återstår en, för tabellen, betydelselös match mot Degerfors innan vi nästa vecka åker till Göteborg för att spela SM-final mot “Blåvitt” som alltså vann den södra serien, sista året innan P19-Allsvenskan blir rikstäckande. Det blir en sista ansträngning och ett härligt avslut på en säsong som pågått i nästan ett helt år.

 

 

Foto: Football Impact

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS