P19: Kryss mot Elfsborg i Slutspelsserien – "Hade chanser att vinna"

Av Redaktionen, Publicerat för 8 månader sedan.

Efter bortaförlusten mot Kalmar FF studsade Bajen tillbaka spelmässigt när P19-Slutspelsserien på söndagseftermiddagen rullade vidare, med hemmamatch mot Elfsborg på Hammarby IP. Men någon trepoängare fick HIF inte med sig denna gång, trots ett stundtals stort övertag mot laget som leder den unga och något haltande tabellen.

 

Hammarbys tränare Martin Foyston om matchen:
– 
Vi kontrollerade de första 45 minuterna, men kunde inte riktigt skapa de tillräckligt stora chanserna för att gå till paus i ledning. Vi mötte ett väldigt kompakt och disciplinerat Elfsborg, som arbetade hårt för att minimera ytorna vi hade att jobba med. Sett ur det perspektivet spelade vi en väldigt smart och tålmodigt, och dikterade tillställningens händelser för det mesta.

 

– Och i början av andra halvlek fick vi en straff med oss, efter en sekvens där Aziz Ouattara Mohammed och Leon Hien jobbade fram domslutet, och André Alsanati klev fram och gav oss ledningen från elva meter. Sett till hur det sett ut förtjänade vi 1-0. Men enda gången i matchen som vi inte var påslagna lyckades Elfsborg kvittera, lite ur ingenstans. Från det ögonblicket, i 58:e, öppnade matchen upp sig och vi hade en del väldigt bra möjligheter att ta hand om alla tre poängen, men fick inte riktigt dit bollen.

 

– Höstsäsongen har ju varit lite upp och ner hittills, men här mot Elfsborg visade vi kvalitet. Det bör ge oss självförtroende och bevis nog, för att vi ska ha en tro på att som en enhet klättra tillbaka upp mot toppen, där vi hör hemma. På lördag tar vi oss an AIK och det blir ett väldigt bra tillfälle att göra exakt det.

 

Tabellen finns här. Nästa match är alltså ett länsderby mot Allmänna IK, på bortaplan. Observera att den matchens avsparkstid inte fastställts förrän nyligen, men nu är klar. 12.00 på Skytteholms IP är det som gäller.

 

Arkivfoto: Anders Ögren

ANNONSER

Comments

comments