P19-landslagskapten Diaz klar för Hammarby Futsal

Av Redaktionen, Publicerat för 5 månader sedan.

Gabriel Diaz kommer att representera Hammarby Futsal kommande säsong. 18-årige Diaz har redan hunnit med att debutera i Svenska Futsalligan, bli lagkapten i futsalens P19-landslag och debutera i A-landslaget. Vi träffade Gabriel under en futsalträning i Eriksdalshallen veckan som gick – och han ser fram emot att representera Bajen. – Ett naturligt steg att gå till en storklubb i SFL, säger han.

 

Gabriel debuterade för Falcao i SFL i ung ålder och har även hunnit med spel i fotbollens Division 2 med Huddinge. Han är en smart spelare med bra teknik, och på frågan om vad han tror att Bajens futsalpublik kommer att gilla mest med honom, så svarar han utan att tveka att det är hans speluppfattning och hans inställning till matcherna. Gabriel är känd för att ge 100 procent i alla lägen och att alltid komma väl förberedd till sina matcher.

 

– Det ska bli oerhört spännande att se vad Gabriel kan uträtta i Eriksdalshallen i vinter, säger Hammarby Futsals sportchef Jocke Eriksson.

 

Varför väljer du att gå till Hammarby Futsal, Gabriel?
– Hammarby har höga ambitioner och laget kommer att kämpa i toppen av ligan även i år. Det passar perfekt med min egna satsning. Jag vill vinna SFL och tror att det är möjligt med Bajen.

 

Du är kapten i P19-landslaget. Varför tror du att landslagsledningen valde att göra just dig till kapten för laget?
– Det beror nog mest på min stora erfarenhet av futsal. Jag har spelat futsal med Falcao i fyra år och spelat en hel del SFL-matcher. Det är mer än vad de flesta i det nystartade P19-landslaget har hunnit med.

 

I P19-landslaget används Gabriel ofta som libero. Där kommer hans speluppfattning väl till pass. Men i Hammarby hoppas han även få spela en hel del lite högre upp i banan, gärna som högervinge. Även seniorlandslaget har uppmärksammat Gabriels kvaliteter och i våras blev Gabriel kallad till A-landslaget då de skulle spela en flernationsturnering i Kroatien:

 

– Det är en väldigt stor skillnad att spela med A-landslaget jämfört med P19. A-landslagets förbundskapten Matija Dulvat upplever jag som väldigt kunnig, och han ställer höga krav på att alla spelare är insatta i lagets taktik. Då alla spelare i A-landslaget är välutbildade futsalspelare kan Matija ställa krav på ett helt annat sätt än vad man kan göra i P19, där spelarna är duktiga men oskolade inom futsal. Den nya kravbilden var väldigt inspirerande för mig och något jag lärt mig mycket av.

 

Hur känns det att nu lämna Falcao Futsal?
– Det är såklart trist på sätt och vis. Jag har Falcao att tacka för så mycket. Där har jag i princip lärt mig allt jag kan om futsal och det var de som gjorde mig till en landslagsspelare. Samtidigt är det ett naturligt steg att nu gå till en storklubb i SFL. Så fungerar det ju både inom fotboll och futsal och det är inget konstigt med det. Det är dessutom en förutsättning för mitt fortsätta spel i landslaget. De vill att jag spelar i SFL.

 

Varmt välkommen till Hammarby!

 

Foto: Jocke Eriksson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS