toggle menu

P19: Storseger mot Sirius – "En av våra bättre prestationer i år"

Av Mattias Jansson, Publicerat för 2 månader sedan.

P19-laget slog på söndagen tabelltvåan Sirius i Uppsala, med hela 5-0. Därmed följdes vändningen till 3-2-segern mot Djursholm i veckan upp med en vinst även i seriefinalen – lagets nionde raka trepoängare. Alltjämt obesegrade Bajen är i kraft av söndagens storseger, där Adam Würtz och Tekin Olgun båda blev tvåmålsskyttar, i praktiken klart för SM-final redan med fem omgångar kvar.

 

Würtz (bilden) svarade för två baljor även i segern mot Djursholm där Hammarby vände ett tvåmålsunderläge, då han förvaltade straffsparkar och gjorde såväl 1-2 i 63:e som 2-2 i 82:a. Elias Mohammed kunde sedan avgöra på tilläggstid.

 

Om vi börjar där, Fredrik, hur såg onsdagsmatchen ut?
– Vi gör en ganska svag insats som helhet, men visar ändå någon form av styrka när vi lyckas vända i andra halvlek.

 

Gårdagens bortavinst mot Sirius torde du vara mer belåten över?
– Ja, som helhet var det en av våra bättre prestationer i år.

 

Hur låter det om du tar oss igenom matchen?
– Vi startar den på ett bra sätt och tar tag i taktpinnen från avspark. Vårt aggressiva försvarsspel ger oss mängder av bollvinster på offensiv planhalva och håller samtidigt motståndarna långt ifrån farliga ytor. När ledningsmålet kommer efter tio minuter är det alltså både logiskt och välförtjänt. Resten av halvleken fortsätter vi dominera, men saknar den där riktiga kvalitén när målchanserna uppstår.

 

– Men direkt i andra får vi utdelning och dubblar alltså ledningen. Sedan kan vi spela ut mot ett allt tröttare Sirius. Passningsspelet är bra och flera av målen kommer till efter fint kombinationsspel. Efter 21 matcher är vi obesegrade och när fem omgångar återstår är vi i praktiken redan seriesegrare. En imponerande prestation av killarna.

 

Det får man lov att säga. Och vad händer när grundserien är färdigspelad, om nu Djurgården inte tar in 18 poäng och 28 mål?
– Då möter vi segraren i södra P19-Allsvenskan i en SM-final. Det södra laget är lottat som hemmalag. Just nu är IFK Göteborg och Halmstad i delad serieledning, men Malmö FF skuggar och har två matcher tillgodo.

 

Och det finns än mer att se fram emot trots att vi går mot vinter.
– Ja, om tre veckor – efter de tre kommande allsvenska omgångarna – reser vi till Marbella för Skandinaviska Mästerskapen. Men det pratar vi om närmre inpå, nu fokuserar vi på Ängby i grundserien.

 

 

Notera att den matchen, mot norra P19-Allsvenskans nästjumbo, är flyttad. Speldatumet som gäller är lördagen den 13 november, med avspark klockan 14.00 på Ängby IP i Bromma. 

 

 

Foto: Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments