toggle menu

P19: Tre poäng mot Aalesund

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Hammarby besegrade Aalesund med 2-1 i Skandinaviska Mästerskapens andra gruppspelsmatch i Marbella. En händelserik andra halvlek med norsk straff i stolpen gav tvåmålsledning för Bajen, efter att Marcus Tastekin och Ahmet Tuhral nätat. Efter förlusten mot Esbjerg på straffläggning i öppningsmatchen har HIF nu chans till förstaplats inför gruppfinalen mot FC Köpenhamn.

 

Hammarbys huvudtränare Fredrik Samuelsson om matchen:
– En bättre insats än senast. Vårt höga och aggressiva försvarsspel tvingar norrmännen att spela i ett tempo de inte behärskar. Vi vinner en majoritet av närkamperna och har många bollvinster högt upp i banan. Första halvlek är som helhet bra.

 

– I andra tröttnar vi något och tappar stundtals intensitet i vårt försvarsspel. Detta leder till att motståndarna har mer boll närmare vårt mål medan vi tvingas starta våra anfall långt ned i banan. Vi har chanser att punktera tillställningen men slarvar bort en del kontringslägen, så matchen lever hela vägen och vi tvingas jobba hårt för att bärga segern. Nu väntar gruppfinal mot ett mycket bra FCK på lördagen. En inspirerande uppgift.

 

 

AaFK-tränaren stämde i stora drag in, vilket du kan ta del av härFoto: Football Impact

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS