P19: Uddamålsförlust i Ligacupfinalen – "Häcken är något bättre"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Bajens P19-lag förlorade finalen i Ligacupen mot BK Häcken med 2-1, i 29-gradig värme på Hammarby IP. Axel Henriksson gav gästerna ledningen dryga kvarten in och och Marcus Bärkroth utökade från straffpunkten med halvtimmen kvar att spela. William Perssons reducering för Hammarby kom sedan för sent, i fjärde tilläggsminuten, och Hisingslaget kunde hålla undan fram till slutsignalen. Spelmässigt var finalen jämn men den gulsvarta effektiviteten avgjorde.

 

Efter att Hammarby bortabesegrat Brommapojkarna med hela 7-2 i semifinalen, och i turneringens gruppspel slog ut Djurgården, så tog det alltså stopp i finalen mot Häcken. Bajens motståndare i titelmötet, som å sin sida hade en semiskalp mot Malmö FF med sig i bagageutrymmet till Södermalm, tog ledningen i 18:e minuten genom Axel Henriksson som tog tillvara på en nickskarvsframspelning efter en längre djupledsboll från backlinjen. 0-1 för Häcken skulle, trots ett knippe nästanlägen för HIF, stå sig till paus.

 

Även i nästa halvlek kom ett bortamål efter en kvart, när Häcken tilldömdes en straff som Marcus Bärkroth förvaltade. Återigen var det en kontring för gästerna som resulterade, den här gången efter Hammarbys hörna. En än brantare uppförsbacke alltså, och BKH höll på att släcka den sista grönvita gnistan i 93:e, då Edrisa Bojang höll sitt lag någotsånär kvar i matchen genom att parera avslutet i öppet omställningsläge. När spelet vänt lyckades istället inbytte William Persson trycka dit 1-2 för Bajen från vänsterläge i straffområdet, men det var för sent.

 

Matchfakta finns på denna länk.

 

 

Bajens tränare Fredrik Samuelsson om finalförlusten:
– I dag möter vi en något bättre motståndare. I vissa, matchavgörande situationer syns det att Häcken har ett mer rutinerat lag. Dels försvarar de sitt straffområde bättre, dels är de lite mer cyniska när de blir satta under press. Det här var en jämn fotbollsmatch där de är bra på att utnyttja våra misstag, medan de själva inte bjuder på något. 

 

– Killarna visar dock fin moral och är aldrig i närheten av att ge upp. Tyvärr kommer reduceringen lite för sent för att det ska bli spännande på riktigt. Trots förlusten ser vi med tillförsikt fram emot resten av säsongen. Jag är relativt övertygad om att det finns ett antal spelare i detta unga P19-lag som har goda möjligheter att bli elitspelare. Det handlar i många fall om att spelarna ska orka pressa sig både fysiskt och mentalt varje dag.

 

Foto: Anders Ögren

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS