Pa Dibba lämnar Hammarby för kinesisk klubb

Av Love Gustafsson, Publicerat för 11 månader sedan.

Hammarby och den kinesiska klubben Shenzhen FC är överens om en övergång för Pa Dibba. Pa har även gjort klart sitt personliga avtal med klubben och skrivit på för tre år.

 

Pa Dibba kom till Hammarby sommaren 2016, och efter knappt två år i den grönvita tröjan blir Shenzhen FC i Kinas andradivision anfallarens nya klubbadress.

 

– Det är en bra transfer för både Hammarby och inte minst Pa Dibba, som på ett imponerande sätt visat att man kan slå igenom och fortfarande utvecklas som fotbollsspelare i mogen ålder. För oss som klubb ger det en arbetsro och kontroll inför stundande transferfönster och jakten efter en topplacering i Allsvenskan, säger Jesper Jansson.

 

Pa Dibba har under våren varit Hammarbys främste målskytt med sju fullträffar på tio spelade matcher. Under sin tid i Hammarby gjorde Pa totalt 47 allsvenska matcher, och sammanlagt 17 mål.

 

– Pa är en unik spelare med spetsiga egenskaper, men vi känner också att vi sitter med både bredd och spets i befintlig trupp som vi är väldigt trygga med. Vi tackar Pa för hans tid i Hammarby och lyckönskar honom på hans nya äventyr, säger Jesper Jansson.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS