ANNONS

Pablo efter första segern i Brasilien – ”En bra erfarenhet”

Av Axel Pershagen, Publicerat för 6 månader sedan.

Pablo Piñones-Arce leder det U20-lag som Hammarby skickat till Brasilien för den prestigefyllda turneringen Iparinga Sub20. Där inledde laget med seger mot uruguayanska Nacional med 1-0.

– Vi gör en väldigt bra match sett till viljan att jobba och att arbeta med stort hjärta, säger Pablo.

 

 

Hammarby inledde äventyret i Brasilien på bästa tänkbara sätt när Nacional slogs med 1-0 efter André Alsanatis straffmål. Tränaren Pablo Piñones-Arce:

 

– Det var en jämn match där vi skapar lika mycket. De har mer boll än oss vissa perioder och sedan har vi perioder där vi spelar bra och trycker ner dem och gör det vi ska. Överlag är det en bra första match mot ett bra motstånd. De är väldigt bollskickliga men vi gör en mycket bra insats sett till viljan att jobba och att arbeta med stort hjärta. Vi är stola över jobbet, säger han.

 

Det har pratats om att det här är extremt bra motstånd, hur bra var de egentligen?

– Det är stora lag och det här är en extremt bra erfarenhet för våra spelare. De får möta bra fotbollsspelare och bra klubbar.

 

Ikväll, 19.00 svensk tid, väntar nästa match när brasilianska Gremio står för motståndet.

– Vi såg Gremio lite för de spelade precis innan oss förra matchen så vi hann se dem en halvtimme, 40 minuter ungefär. Det är ett bra lag. Skickliga med boll och ganska fysiska. Stora spelare. Det var väldigt mycket power så det blir kul att se hur spelargruppen reagerar på den eventuella matchbilden.

 

Hur är upplevelsen överlag så här långt av Brasilien?

– Det har varit bra. Vi har blivit väldigt väl mottagna med mycket folk som hjälper med allt och vi har en väldigt intensiv period här med matcher varannan dag så det blir väldigt speciellt. Vi måste fokusera på att återhämta oss så mycket som möjligt och ta hand om tiden mellan matcherna på rätt sätt. Vi kan inte trycka in för mycket samlingar och så eftersom både hjärnan och kroppen måste få vila. Samtidigt som vi också måste stänga förra matchen och gå igenom nästa.

 

Efter kvällens match mot Gremio väntar argentinska River Plate 19.30, svensk tid, på onsdag och brasilianska Corinthians samma tid på fredag.

 

Läs mer om truppen och turneringen här

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS