Philip: ”Otroligt skönt”

Av Mattias Jansson, Publicerat för 3 år sedan.

När Philip Haglund kom till Hammarby var tanken att han skulle spela mittback. Istället har han tagit plats på innermittfältet, men i måstematchen mot Gefle varvade han rollerna vänsterytter och centertank – och låg bakom att segern grundlades. – Jag skulle fylla på i boxen, och det gick ju helt okej, konstaterar han efter den efterlängtade 2-0-vinsten.

Om vi börjar med din position… Jag hade själv lite svårt att beskriva den.
– Det kan jag tänka mig, och jag var faktiskt inte särskilt beredd alls på att jag skulle spela där, eller så. Tanken var att jag skulle fylla på i boxen när Arnór och Birkir hade bollen ute till höger i våra anfall. Vi hade förstås pratat om hur det skulle gå till, men det var länge sedan jag hade en liknande roll.

Du var inblandad i väldigt mycket i första halvlek, tre bollar i nät varav två godkända mål. Nästan lite konkurrens om Eriks Israelssons smeknamn?
– Nä, det finns bara en magnet. Men som du säger, det händer en hel del och jag kommer in i den ytan vid flera tillfällen. Vid första målet tittar Kennedy upp och ser mig, det är en fin boll, jag hinner upptäcka att målvakten kommer ut och tänker att jag ska placera in den direkt. Och när keepern fick frispark vet jag inte riktigt vad som hände – jag tyckte mest att han tappade in den. Vid straffen är det Erik som får tag i bollen, den studsar ut till höger, och jag hinner uppfatta situationen och få en touch på den. Han ska väl inte riktigt gå på den bollen egentligen…

Hur skönt var det med tre poäng här i Gävle?
– Verkligen otroligt skönt. Vi visste att det var en jäkligt viktig match.

Och om du blickar fram emot nästa match?
– Jag har varit så fokuserad på Gefle att jag inte visste förrän alldeles nyss att vi har Kalmar FF hemma nästa söndag. Vi har varit i en väldigt tuff situation, och det är vi fortfarande; det är bara att inse att det är bottenstrid som gäller. Men det ska bli skönt att kliva in på hemmaplan inför vår publik med en seger i ryggen. KFF är ju strax före oss, och jag tycker det känns som en bra match att ta sig an härnäst.

Pga tekniskt fel på utrustningen kan vi tyvärr inte publicera några HTV-klipp efter Gefle – Hammarby.

(Foto: Bildbyrån)

ANNONSER

Comments

comments