toggle menu

ANNONS

Poängtapp i bortamötet med BK Häcken

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 månad sedan.

En ganska händelserik och underhållande första halvlek blev till en betydligt blekare tillställning under matchens andra halva. Hammarby var det bättre laget i första där man tog ledningen, men hemmalaget Häcken kvitterade just innan halvtid och var sedan det lag som hade initiativet större delen av andra. 1-1-resultatet i paus stod sig dock matchen ut.

 

Milos Milojevic hade gjort två ändringar i startelvan jämfört med IFK Göteborgs-matchen. Williot Swedberg var tillbaka efter sjukdom på en offensiv mittfältsplats, och Jon Gudni Fjoluson ingick åter i backlinjen, och islänningens närvaro skulle visa sig bli betydande.

 

Matchinledningen dominerades av hemmalaget, men övertaget höll i knappt fem minuter. En kontring där Astrit Selmani såg ut att försöka kopiera Vladimir Rodic mål mot Göteborg, och ett skottläge för Gustav Ludwigson som touchade hemmaspelare, tappade fart och styrde in i Peter Abrahamssons nävar, och sedan var det Bajen som tog över.

 

Bara minuter senare snodde Williot bollen från Leo Bengtsson på Häckens planhalva, passade vidare till Gustav som hittade in till Astrit centralt strax utanför straffområdet. Anfallaren avancerade ett par steg i sidled för att få skottläge, fyrade av och tvingade Abrahamsson att rädda till hörna.

 

Häcken skulle dock ta sig ur Hammarbys grepp tillfälligt, och efter en dryg kvart hittade Godswill Ekpolo en helt ren Alexander Jeremejeff mitt i Hammarbys straffområde, men anfallaren fick inte ordentlig träff med pannan.

Ett par minuter senare avslutade Kristoffer Lund en kontring med skott från straffområdets vänstra del, rakt i famnen på Ousted. I anfallet efter tvingades Bajenkeepern till en betydligt mer avancerad räddning när han motade ett stenhårt skott från Alexander Falsetas.

 

Efter de tre Häcken-chanserna var det Hammarbys tur att ta över igen. I den 23:e minuten vann Mohanad Jeahze ett motlägg till vänster i Häckens straffområde och försökte trä in bollen vid bortre stolpen, men lyckades inte överlista Abrahamsson, som minuten senare räddade ett hårt distansavslut från Darijan Bojanic.

 

Ett mål låg minst sagt i luften, och en dryg halvtimme in i matchen kom det. Bajen behöll trycket mot Häckenmålet efter en inläggsfrispark från Darijan, och mittbackskollegorna Björn och Jon hittade ett lyckat om än inte så graciöst samarbete, där bollen, med viss tur hittade in i nät efter att Jon drämt till med vänstern och bollen ändrat riktning efter touch på hemmaförsvarare.

 

Bajen höll i initiativet efter målet och skapade ytterligare två heta chanser i slutet av första halvlek. Först jobbade sig Mohanad starkt fram längs kortlinjen och serverade Astrit öppet skottläge, som fick missträff och bollen gick utanför. Strax därefter agerade Astrit själv framspelare och slog in en boll framför mål som strök Gustavs tåspets.

 

Känslan var nu att Bajen hade full kontroll och skulle kunna gå till pausvila med en mer än god känsla. Men det är som bekant inte slut förrän visslan ljuder, och på tilläggstid i första halvlek plockade Jeremejeff elegant ner en långboll från egna försvaret bakom Hammarbys backlinje, och rullade bollen förbi en utrusande Ousted.

 

En rejäl och till synes onödig kalldusch, och plötsligt helt annan känsla inför andra halvlek.

 

Hemmalaget kom också ut till andra med nyväckt självförtroende, medan Hammarby hade påtagligt svårt att återstarta det spel man dominerat större delen av första halvlek med.

Såväl spelkvaliteten som underhållningsvärdet sjönk drastiskt genom statiskt spel, lågt tempo och mängder av felpass.

 

Efter chanskavalkaden i första var det nu väldigt långt mellan lägena, och de som skapades var sällan av det högkaratiga slaget. Hemmalaget kom till flest avslut, en hel del från distans och få gick på mål, medan Hammarby visserligen lyckades bygga anfall emellanåt, men den där berömda sistapassen var förtvivlat svår att få till. Allt som oftast fastnade bollen på en hemmaspelare.

 

Andra halvleks två bästa chanser var Häckens, och båda uppstod mitt i Hammarbys straffområde på andrabollar efter fasta situationer. Först Jeremejeff tio minuter in i andra, och med knappt tio minuter kvar Franklin Uchenna. Ingen av dem klarade att få bollen under ribban.

 

Hammarby kom i stort sett bara till ”nästan-lägen” i andra halvlek, även om man var det lag som låg på lite mer för seger i matchens slutskede.

Det blev ”bara” en poäng borta mot Häcken, och därmed totalt sju inspelade på denna veckas tre matcher. Härnäst väntar åter en bortamatch, då mot IFK Norrköping om en vecka.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS