toggle menu

ANNONS

Pojkakademins 2023 är igång – hur ska vi följa upp rekordåret 2022?

Av Jocke Rydberg, Publicerat för 2 månader sedan.

Dörren för klubbens egna talanger in till vårt herrlag är vidöppen. Pojkakademichef Jocke Rydberg ger oss här en lägesuppdatering inför säsongsstarten.

 

Vi kan stoltsera med Sveriges sannolikt bästa plattform för talangutveckling i och med senaste årens massleverans av elitspelare, rekordmånga SM-guld och ett HTFF i division 1. När A-laget dessutom satsar ungdomligare än någonsin förut är plattformen fullbordad. Exempelvis har sex spelare från akademin varit med A-laget under försäsongen, där spelarna även deltog på träningslägret i Marbella, och hela åtta spelare från förra årets P19-trupp – de suveräna svenska och skandinaviska mästarna – har tagit klivet in till HTFF:s A-lag.

 

En höjdpunkt från årets försäsong som symboliserar detta är när Jusef Erabi avgjorde derbykvartsfinalen mot AIK samtidigt som Oliver Dovin utsågs till matchens lirare – bägge akademifostrade. Nämnvärt är också Ludvig Svanbergs och Markus Karlssons debuter i tävlingsmatch med A-laget, två killar som bägge har varit i akademin sen barnsben. Det visar på att alla spelare i vår akademi har möjligheten i sina egna händer att bli grönvit elitspelare, om man tränar hårt och bra. Vägen till A-laget är ju numera tydligt utstakad av många föregångare som har vandrat den vägen.

 

Några av dessa återfinns i U21-landslaget där vi hittar tre akademirepresentanter i form av Mayckel Lahdo, Aimar Sher och Oliver Dovin. I P19-landslaget mot Portugal i slutet på mars var fyra av startspelarna fostrade på Årsta IP. En milstolpe är också att akademin har levererat Viktor Johansson till svenska A-landslaget.

 

Denna leverans hoppas vi fortsätta med – och framtiden ser mycket ljus ut, med rekordmånga 07:or kallade till senaste landslagssamlingen – flest av alla i landet till och med – och samtliga kommande ålderskullar håller hög nivå. En nyckel i detta är vår framgångsrika HTFF-akademi som fortsätter att utvecklas varje år och numera till och med spelar i P16-Allsvenskan. Vårt samarbete blir tätare och tätare med utbyten i form av rotation, internmatcher, ledarutbyte och en god dialog.

 

För de äldsta akademilagen är försäsongen snart över och seriespel stundar. Vårt P16 och P17 är yngre än någonsin förut och sannolikt yngst i landet – en stimulerande utmaning väntar, med andra ord! För de yngre akademilagen har året redan bjudit på alliansmatcher mot AIK, BP och DIF samt matchutbyten med bland annat Malmö FF och IFK Göteborg, Gentofte, Stabæk och Lillestrøm. Några höjdpunkter som vankas under året för den yngre fasen är vårt gemensamma träningsläger i Falköping i augusti samt den efterföljande elitturneringen i Köpenhamn – Crowne Plaza – dit vi åker med halva akademins tränarstab samt tre lag.

 

Utifrån ett mer övergripande perspektiv ligger fokus under året på två prioriterade projekt. Det första är vårt spelarboende ute i Vega där spelare som rekryteras utanför Stockholm bor tillsammans i moderna co-living-bostäder. Dessutom är vi i full gång med att integrera vår verksamhet in i Kitman Labs & Sports Office, en världsledande mjukvara för fotbollsklubbar som exempelvis jobbar mot alla Premier League-klubbars akademier – och nu även Hammarbys.

 

Fokus är annars mest – och som alltid – på att skapa en trygg miljö där man trivs och mår bra, vilket är en förutsättning för att kunna utvecklas som fotbollsspelare.

 

Förhoppningsvis leder allt detta till en ännu bättre verksamhet och att vi får fram nästa Aimar, Oliver, Williot, Mayckel, Jusef, Alper, med flera. De som ansvarar för denna stimulerande uppgift, akademins ledaruppställning 2023, är:

 

Jocke Rydberg Akademichef

Martin Sundgren Chefstränare 15-19 år

Stefan Olsson Chefstränare 8-14 år

Atilla Börjeson Scout- och rekryteringsansvarig

Ahmed Abdirahim Social coach

Adam Bulduk Material- och logistikansvarig

Sebastian Larsson Fysansvarig 15-19 år

Sunday Ojuri Atletisk tränare 8-14 år

Adam Wåhlander Fystränare

Fredrik Samuelsson Huvudtränare P19

Hank Danewid Assisterande tränare P19  

Gustav Scheutz Målvaktstränare P19

Sami Kuronen Fysioterapeut P19  

Daniel Erlandsson Huvudtränare P17  

Johan David Målvaktstränare P17

Isabelle Fjäll Fysioterapeut P17

Charbel Selwan Huvudtränare P16

Niko Andrijevic Assisterande tränare P16  

Petter Wanjura Målvaktstränare P16

Andrew Sykes Målvaktstränare 8-14 år och administrativ koordinator  

Mattias Hellman Huvudtränare P14

Thom Ollig Huvudtränare P13  

Max Hemstadius Huvudtränare P12 och sportslig koordinator  

Per Leander Huvudtränare P11

Erik Hedblom Persson Fasansvarig 8-10 år och aktivitetskoordinator

Linus Wärnberg Huvudtränare P10

Uros Ilic Huvudtränare P8/P9  

Zaki Daud Assisterande tränare P8/P9/P10

 

 

 

Jocke Rydberg

Akademichef pojk

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS