Lyckad premiär för Klasskampen

Av Redaktionen, Publicerat för 2 veckor sedan.

Tidigare i höst var det premiär för Klasskampen, Samhällsmatchens arrangemang där inbjudna skolelever deltar i en fotbollsturnering och gör en rundvandring på Hammarbys hemmaarena. Det blev en heldag med fotboll, glädje och mycket skratt.

 

Den 26 september arrangerade Samhällsmatchen och Hammarby Fotbollförening första Klasskampen någonsin. Samhällsmatchen – som är samlingsnamnet för Hammarby Fotbolls sociala arbete – samarbetar sedan många år med ett 100-tal skolor i Söderort och av dessa valde vi att bjuda in åtta av de skolorna till en heldag på Tele2 Arena fylld av kärlek, skratt och fotbollsspelande. Skolorna som deltog var Björkhagaskolan (Tumba), Enskedeskolan, Fittjaskolan, Hagsätraskolan, Nybovsskolan (Liljeholmen), Tornadoskolan (Skarpnäck), Visättraskolan och Östbergaskolan. Totalt deltog över 120 barn och ledare.  

 

Dagen inleddes med att Hammarby Fotbolls CSR-ansvarige Abel Abraham berättade om upplägget för dagen. Hammarby Fotboll är sedan ett par år stolta ambassadörer för #HeForShe och deras representanter fick möjligheten att prata med barnen om normer och allas lika värde, på och utanför planen. Efter föreläsningen så fick barnen och deras pedagoger möjligheten att få uppleva omklädningsrummet på nära håll. Hur har våra herrspelare det inför match? Vem sitter med vem? Frågorna var många. 

 

Därefter var det dags för dagens höjdpunkt, fotbollsspel på Tele2 Arena. Barnen fick beträda planen till Kentas ”Just idag är jag stark”, ett mäktigt ögonblick av deras kroppsspårk och minspel att döma. Samtliga skolor fick spela tre matcher var och lagen var mixade (pojkar och flickor) från de olika skolorna. Resultat räknades inte och samtliga deltagare fick varsin medalj för sin insats under dagen. 

 

Syftet med dagen var ett ge barnen ett minne för livet. Två av Samhällsmatchens fokusområden är Hälsa och Jämlikhet och detta var ämnen vi lyfte fram under dagen. Hammarby IF:s primära syfte som fotbollsförening är att ge barn möjligheten att aktivera sig och att visa att fotboll är en sport där alla, oavsett bakgrund, och vare sig man är tjej eller kille, får vara med. Fotbollsplanen är en naturlig plats där alla anses likvärdiga, och en plats fylld av kärlek.

 

Tack till samtliga skolor och till alla underbara barn som var med och delade denna dag med oss. 

 

Samhällsmatchen vill även passa på att skicka ett extra tack till Stockholm Live och Levy Restaurants. Detta hade inte varit möjligt utan er.

 

Foto: Hammarby Fotboll

Trocsidobanner
Hammarbykortet-sidobanner
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
Synsam_mob1
INTERSPORTMOB
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
hammarby_sale_600x150-3
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

600x600 Boxbanner

ANNONS