toggle menu

ANNONS

Publikinformation: AIK hemma

Av Redaktionen, Publicerat för 9 månader sedan.

15.00 på söndagen tar Hammarby emot AIK i ett utsålt hemmaderby på Tele2 Arena. Här är samlad publikinformation för dig som ska se matchen på plats. Vi vill inte minst be dig att inte trycka på i köerna vid entréerna, och att visa omtanke om övrig publik då det ofrånkomligen blir trängsel.

 

 

Arena och biljetter

 

Matchstart: 15.00.
Entréerna öppnar: Klockan 13.30. Vid ankomst från 30 min innan avspark blir väntan längre och risk finns att missa början av matchen.

 

Entréer och sektioner: På biljetten står vilken entré som gäller för ingång. Karta med entréer hittar du här.

 

Åldersgränser för de olika biljettkategorierna
Vuxen: 19 år och äldre.
Student: Måste uppvisa giltigt CSN- eller Mecenatkort.
Pensionär: Från fyllda 65 år eller mot uppvisande av pensionsbevis.
Ungdom: Till och med 18 år.
Barn: Går gratis i vuxens sällskap till och med sex års ålder, förutsatt att barnet sitter i vuxens knä och inte upptar stolsplats. Detta gäller endast sittplats.

 

Förköp av biljetter: Matchen är slutsåld. Eventuella biljetter som faller tillbaka i systemet hittas via denna länk.

 

Ladda ner AXS mobilapp för enkelt biljettköp där din mobil skannas av i entrén. 
 

 

Biljett över? Om du har en biljett som du inte avser använda kan du besöka Gröna Marknaden på Facebook för att skänka eller sälja den till någon som behöver.

 

Problem i samband med inpassering? Vänd dig till Ticket Info Norr på arenans norra sida, där du kan få hjälp. Gästande supportrar hänvisas till Ticket Info Syd.

 

Övriga frågor och svar kring biljettköp: biljetter@hammarbyfotboll.se

 

 

Till och från arenan

 

Vi rekommenderar kollektivtrafik. Närmaste tunnelbanestationer för Hammarby-supportrar är Gullmarsplan, Globen och Skärmarbrink. Åker du med tvärbanan gäller Globen och Gullmarsplan. Med buss går flertalet linjer till Gullmarsplan.

 

Det ryktas också om en gemensam grönvit promenad runt klockan 12.45 från Medborgarplatsen.

 

Då det är hemmaderby kommer det finnas avspärrningar, så var noga med att planera din väg till och från arenan i god tid. Hammarbys publik tar sig enklast till arenan från norr, över Globen torg. AIK:s supportrar är hänvisade att komma från söder och tunnelbanestationen Blåsut. Övrig publikinfo för AIK:s supportrar finner ni på aikfotboll.se.

 

Parkering

 

I arenaområdet finns fyra olika parkeringsgarage:
Arenagaraget under Tele2 Arena: 600 platser.
P-hus Parkören: Arenavägen 60: 173 platser.
P-hus Palmfelt Center, Arenavägen 40/Palmfeltsvägen 1: 258 platser.
Globen Shoppings parkering, Arenavägen 49.

 

Parkering vid rörelsehinder:
Arenagaraget: Tio platser.
P-hus Parkören: Arenavägen 60: En plats.
Arenaslingan utanför norra sidan av arenan: Fyra platser.

 

Peter Jonsson

 

Service och säkerhet

 

Vi ber publiken om att respektera varandra och spelet på planen. Framförallt är det oacceptabelt med beteende som utsätter publik, personal och spelet på planen för risker, vilket till exempel handlar om:

 

– Bangers
– Inkastade föremål
– Okontrollerad/olaglig pyroteknik
– Bråk på och utanför arena

 

Matchen kan komma att brytas närhelst det bedöms finnas fara för spelare, publik eller personal.

 

Rökning: Rökning är inte tillåten inne på arenan. Vid derbyn finns heller inga rökrutor.
Utrymningsvägar: Hammarby Fotboll ber alla besökare att respektera att trappor måste hållas fria. Detta för att personal ska kunna jobba om en olycka sker.
Stå/sitt på rätt läktare: För att Hammarby Fotboll ska kunna bibehålla en öppen arena, med möjligheter att röra sig så fritt som möjligt bakom läktarna, är det av yttersta vikt att detta inte missbrukas. Därför gäller att alla besökare står/sitter på den läktare som man köpt biljett till.
Tryck inte på. Det blir ofta hårt tryck vid entréer innan match; köer bildas och vi ber er därför att komma i tid, ta det lugnt och visa respekt för – och omtanke om – såväl annan publik som personal.

 

Medhavda föremål

 

All typ av mat och dryck (om den inte används i medicinskt syfte). Väskor större än 40 x 40 x 20 centimeter. Glas, burkar, aluminiumflaskor. Laserpennor. Selfiepinnar. Drönare. Skjutvapen, knivar eller vapen av något slag. Alkohol. Olagliga droger. Skateboards, hoverboards eller andra personliga fritidsfordon. Djur (som inte hjälper gäster med funktionshinder). Alla enheter som kan störa publik eller arrangemang. Hjälmar. Masker (som inte avser att förhindra smittspridning). Projektiler som frisbees eller fotbollar. Aerosolburkar. Pyroteknik. Synliga obscena, oanständiga eller olämpliga kläder. Stora paraplyer och/eller golfparaplyer (det finns ingen organiserad förvaring; små är tillåtna). Stativ eller annan professionell kamerautrustning samt videokameror eller annan utrustning avsedd för video- och/eller ljudinspelning (systemkameror får tas med in för privatbruk, så länge det inte stör andra besökare). Batterier till elcyklar.

 

Personal: Tre SLO:er finns på plats som kan kontaktas bland annat för synpunkter och idéer under arrangemanget, och för framtida önskemål. Klackservicevärdar finns vid klacken, Tillgänglighetsvärdar vid rullstolssektioner finns också på plats för kontakt med supportrar. Publikvärdar finns i vanlig ordning på plats på och vid alla läktare med publik, och dessa kan kontaktas för hjälp och info. Ordningsvakter finns på plats både för hjälp med service och för upprätthållande av ordning.

 

 

Mat och dryck

 

Plan 4 (nedre etage):  Kiosker och snabbmatsförsäljning hittar du bakom västra, östra och norra läktarna.
Plan 5 (mellanetage, sektion 210-224): Kiosker, snabbmat och bar.
Plan 6 (övre etage): Kiosker och snabbmat bakom västra, östra och norra läktarna.

 

Vid derbyn tillhandahålls endast folköl i publika utrymmen.

 

Utöver detta finns även ett antal mobila enheter, med försäljning som öppnar ihop med entréerna klockan 13.30.

 

Kioskerna stänger en halvtimme in på andra halvlek.
Enheterna med snabbmat avslutas en kvart in på andra halvlek.

 

Fotboll Utan Fylla: Hammarby Fotboll deltar tillsammans med arenabolaget och AIK och Djurgården i det av STAD (Stockholm förebygger Alkohol- och Drogproblem) initierade projektet Fotboll Utan Fylla. Syftet är att minska ytterligheter i alkoholpåverkan, för att minimera de värsta fyllenivåerna och därmed öka ansvarstagandet som arrangör, och att minska riskerna för förlorade alkoholtillstånd inne på arenan. Läs mer om STAD här.

 

Av denna anledning sker fler nekanden av alkoholförsäljning, till individer som av personal anses vara för överförfriskade. Detta gäller även vid försäljning av folköl.

 

Henric Wauge

 

Barn och familj

 

Familjeläktare finns på övre etage bakom nordöstra respektive sydvästra läktarhörnet.

 

Barnvagnar får tyvärr ej tas med in på arenan. Plats för barnvagn finns längs med den nordvästra kurvan. Eget lås medtages och cykelstaket ställs fram för låsning.

 

Toalett med skötbord:
Plan 6: För föräldrar till små barn i behov av utrymme med skötbord, kontakta personal vid dörrar bakom sektion 333 så hjälper de till.
Plan 4: Toaletter med skötbord i finns bakom den östra respektive västra läktaren.

 

 

Tillgänglighet

 

Rullstol: På arenan finns ett antal tillgänglighetsplatser för dig som har extra behov av tillgänglighet in och ut ur arenan och för upplevelsen av evenemanget. Tillgänglighetsplatser inkluderar behov för rullstol, hörsel- och synskada, begränsad rörlighet samt övriga extra behov som kan föreligga. En medföljande ledsagare anvisas även till dessa platser. För en eventuellt ytterligare ledsagare måste intyg finnas.

 

Biljetter köpes antingen via hammarbyfotboll.ebiljett.nu, eller via telefon: 0771-454600.

 

Platserna för rörelsehindrade är fördelade på arenan enligt följande:
Övre etage, norra läktaren (klack): B335 och B338
Nedre etage, sydvästra läktaren: A211 – A215
Nedre etage, västra läktaren: A 108
Nedre etage, östra läktaren: A 126

 

För tillgång till hiss används entré X till B335-B338 och entré I till tillgänglighetsplatserna på A211-A215. För att nå entréplan från trafikplan används entré I eller hissen mitt emot entré Z.

 

Synskada
Är du besökare med synskada finns hörselslingor med radiosändning av matchen. Dessa hämtas ut vid infodisken på nedre etage, bakom sektion 101. Vid besök till något annat etage kontaktas Ticket Info Norr på arenans utsida, eller personal inne på arenan.

 

Hörselskada
För besökare med hörselskada tillhandahåller Hammarby Fotboll teckenspråkstolkning på storbildsskärmen i arenarummet.

 

Souvenirer, tifoinsamling och matchprogram

 

Klubbens souvenirförsäljning: Hammarby Fotboll satsar på utökad försäljning på Arenatorget utanför arenan. Tillsammans med Craft, Intersport och Frans August Tält ställer Hammarby Fotboll upp en matchdags-shop, med extra väl tilltaget utbud som öppnar tre timmar innan match. Shopen har även öppet fram till en timme efter matchslut, för att de som inte haft tid att handla innan ska ha chans att göra det efter. Det utökade utbudet utanför arenan, både innan och efter match, medför att det inte blir någon försäljning inne på arenan.

 

Supportrarnas souvenirförsäljning: Supportergrupper kommer att ha souvenirförsäljning på plats bakom den norra och västra läktaren på nedre etage och bakom den norra läktaren på övre etage.

 

Tifoinsamling: Insamling till tifon sker vid varje match innanför vissa entréer, där bidrag läggs i hinkar. Du kan också bidra genom att sätta in valfri summa på bankgiro 154-2158, eller swisha till 1236625438.

 

Supportrarnas Matchprogram: Sveriges bästa matchprogram finns att köpa på olika försäljningsplatser utanför arenan. Pris: 40 kronor. För mer information, klicka här för att besöka hemsidan. Information om aktuellt nummer publiceras också på hammarbyfotboll.se inför varje hemmamatch.

 

 

Övrigt

 

Bollservice: Tjejer och killar från klubbens ungdomslag födda 2006.

 

Tak: Öppet.

 

Om du har tappat något: Kontakta Stockholm Live på telefonnummer 08-6009100.
Om du har hittat något: Lämna till centralvakten vid Globen Gate, Arenavägen 35.

 

Kontakt: För frågor och idéer om informationen, kontakta evenemangsservice Jonas Myrstedt SLO: jonas.myrstedt@hammarbyfotboll.se alt evenemang@hammarbyfotboll.se
För frågor specifikt om biljetthantering, kontakta biljettansvariga: biljetter@hammarbyfotboll.se

 

 

Foto överst: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments