toggle menu

ANNONS

Publikinformation: Djurgården borta

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

På söndagen är det dags för derby på Tele2 Arena. Hammarby står som bortalag mot Djurgården, vilket innebär att en del saker skiljer sig åt för den grönvita publiken jämfört med andra matcher. Här är samlad information, som vi ber dig som ska se matchen på plats att ta del av.
 

Uppdatering: Klockan 13.50 avgår ett abonnerat tåg från Medborgarplatsen till Skärmarbrink.

 
Arena: Tele2 Arena.
Hammarbyfansens sektioner: Den norra sidans övre och nedre läktare.
Entréer: 
Till övre etage: Entré B , till nedre etage: Entré Y
Båda dessa entréer finns på trafikplan, under den entrébricka som vanligen används. Ingång är endast möjlig därifrån.
För Hammarby-publik på andra sektioner än dessa gäller den entré som står på biljetten, med ingång från entréplan.
Entréerna öppnar: Klockan 13.30.
Att ha biljetten utskriven eller redo på mobilen rekommenderas då det är risk för långa köer vid entréerna.
 

 

Till och från arenan

 
Hammarbys publik hänvisas till promenad mot sina sektioner via Entrétorget och vidare ner på Arenaslingan. Karta finns nedan. Har du biljett på långsidan, så finns en passage upp till entrébrickan. Hänvisning finns vid de nedre entréerna. Oavsett om man ska till kortsida eller långsida, så går alltså all Bajen-publik samma väg till arenan. Samtliga Hammarbysupportrar hänvisas att gå till sina sektioner via Entrétorget och vidare ned på vägen (Arenaslingan) mellan Globen och Nynäsvägen. För alla grönvita rekommenderas Skärmarbrinks t-banestation.

 

Parkering: Globengaraget eller bostadsområdena åt Skärmarbrink/Hammarbyhöjden. Parkeringsplatserna är dock få och vi rekommenderar främst kollektivtrafiken.

 


 

 

Service och säkerhet

 
Vi vill be vår publik att respektera såväl varandra som spelet på planen. Hammarby Fotboll och supportrarna har ännu ett derby framför sig, där förutsättningarna för en riktig fest är fantastiska. Samtidigt finns också stora utmaningar. Vi har samverkat tätt ihop med Djurgården Fotboll, och som arrangör har DIF bistått med såväl öppenhet som lösningsfokus och bra service. Vi är därmed övertygade om att logistiken kommer att funka bra. Vi ber publiken om att respektera varandra och spelet på planen.

 
Publikens inställning och attityd till varandra är kanske det allra viktigaste för ett bra arrangemang med fungerande publikflöden utanför arenan. Det gäller såväl olika kategorier av Hammarby-supportrar som Djurgårdens publik.

 
Hammarby Fotboll är förväntansfullt inför ett känslospäckat derby, men vi vill också vädja till all Bajen-publik om visad respekt för varandra, motståndarsupportrar, personal, spelare och det som händer på planen. Vi hjälps åt att visa upp en Bajenatmosfär som vi kan vara stolta över!

 
Hammarby Fotboll arbetar med att minimera ett beteende som riskerar att påverka supportrar och arrangemang negativt, vilket framförallt gäller:
– inkastade föremål
– pyroteknik inklusive bangers
– bråk på och utanför arena
 
Matchen kan komma att brytas närhelst det bedöms finnas fara för spelare, publik eller personal.
 
Rökning är inte tillåten inne på arenan.
 

 
Utrymningsvägar: Vi ber alla besökare att respektera att trapporna måste hållas fria, eftersom personal behöver kunna arbeta i händelse av olycksfall. Tryck inte på, många kommer att vilja komma fram samtidigt vid entréerna innan match. Köer bildas och vi ber dig därför om att komma i tid, ta det lugnt och att visa hänsyn och omtanke om såväl annan publik och personal.
Undvik att sätta upp klistermärken. Dessa tas bort efter varje match och kostnaden för borttagandet faktureras Hammarby Fotboll.
Personal: Tre SLO:er finns på plats som kan kontaktas bland annat för synpunkter och idéer under arrangemanget och framtida önskemål. Servicepersonal finns i form av entrévärdar, publikvärdar och ordningsvakter för service och trygghet. Har du som supporter frågor eller synpunkter/info är du välkommen att kontakta dessa.
Mat och dryck: Bakom den norra läktaren finns kiosker och snabbmatsstånd öppna med fullt utbud. Skillnaden jämfört med vanliga matcher är att starkölsförsäljning inte finns. Folköl serveras.
Souvenirförsäljning: Hammarby Fotboll har ingen souvenirförsäljning på plats.
Supportersamling: Hammarbysupportrar samlas framförallt på Medborgarplatsen med intilliggande krogar. Från t-banestationen sker avfärd till matchen och rekommenderad destination är alltså station Skärmarbrink.

 

För frågor och idéer om informationen, kontakta SLO Jonas Myrstedt.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS