Publikinformation: Elfsborg hemma

Av Jonas Myrstedt, Publicerat för 4 månader sedan.

Efter helgen väntar det måndagsmatch hemma mot tabellnian Elfsborg kl 19 och nedan hittar du som ska se matchen mot Boråslaget på plats all matnyttig information du behöver inför ditt besök.

 

Arena och biljetter

Matchstart: 19.00.

Entréerna öppnar: Klockan 18.00. OBS: Kom i tid. Vid ankomst från en kvart innan avspark blir väntan längre och risk för att missa början av matchen finns.

Entréer och sektioner: På biljetten står vilken entré som gäller för ingång. Karta med entréer hittar du här.

 

Åldersgränser för de olika biljettkategorierna

Vuxen: 19 år och äldre.

Student: Måste uppvisa giltigt CSN- eller Mecenatkort.

Pensionär: Från fyllda 65 år eller mot uppvisande av pensionsbevis.

Ungdom: Till och med 18 år.

Barn: Går gratis i vuxens sällskap till och med sex års ålder, förutsatt att barnet sitter i vuxens knä och inte upptar stolsplats. Detta gäller endast sittplats.

 

Förköp av biljetter: Biljetter köps enklast via webben på den här länken. Du kan även köpa biljetter via AXS Callcenter på 0771 45 46 00, måndag – fredag 09.00-18.00 och lördag – söndag 10.00-15.00. Har du frågor gällande lösbiljetter kan du även kontakta hammarbyfotboll@ebiljett.nu.

 

Ladda ner AXS-appen för enkelt biljettköp där din mobil skannas av i entrén. 

 

Biljettköp matchdag: Biljettluckorna vid Globen Torg eller Ticket Info Norr på arenans norra sida, som öppnar 2 timmar innan match. OBS: Vi rekommenderar er alla att undvika köp och uthämtning på matchdag utan istället ha biljetten klar antingen i utskrift eller på mobilen.

 

Biljett över? Om du har en biljett som du inte avser att använda kan du besöka Gröna Marknaden på Facebook för att skänka eller sälja den till någon som behöver.

 

Problem i samband med inpassering? Vänd dig till Ticket Info Norr på arenans norra sida, där du kan få hjälp.

 

Övriga frågor och svar kring biljettköp: biljetter@hammarbyfotboll.se

 

Till och från arenan:

Vi rekommenderar kollektivtrafik. Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan, Globen, Skärmarbrink och Blåsut. Åker du med tvärbanan gäller Globen och Gullmarsplan. Med buss går flertalet linjer till Gullmarsplan. OBS: mellan den 24 juni–17 augusti är det ingen tunnelbanetrafik mellan Globen och Gullmarsplan på grund av utbyggnad. Tvärbanan går dock som vanligt. Läs mer här.

 

Parkering

I arenaområdet finns fyra olika parkeringsgarage:

 

Arenagaraget under Tele2 Arena: 600 platser.

P-hus Parkören: Arenavägen 60: 173 platser.

P-hus Palmfelt Center, Arenavägen 40/Palmfeltsvägen 1: 258 platser.

Parkering Globen shopping, Arenavägen 49

 

Parkering för rörelsehindrade:

Arenagaraget: Tio platser.

P-hus Parkören: Arenavägen 60: En plats.

Arenaslingan utanför norra sidan av arenan: Fyra platser.

 

Service och säkerhet

Vi ber publiken om att respektera varandra och spelet på planen. Framförallt är det oacceptabelt med beteende som utsätter publik, personal och spelet på planen för risker, vilket till exempel handlar om:

 

– Bangers

– Inkastade föremål

– Okontrollerad/olaglig pyroteknik

– Bråk på och utanför arena

 

Matchen kan komma att brytas närhelst det bedöms finnas fara för spelare, publik eller personal.

 

Rökning: Rökning är inte tillåten inne på arenan. Rökrutor finns längs östra och västra långsidorna.

Utrymningsvägar: Hammarby Fotboll ber alla besökare att respektera att trappor måste hållas fria. Detta för att personal ska kunna jobba om en olycka sker.

Stå/sitt på rätt läktare. För att Hammarby Fotboll ska kunna bibehålla en öppen arena, med möjligheter att röra sig så fritt som möjligt bakom läktarna, är det av yttersta vikt att detta inte missbrukas. Därför gäller att alla besökare står/sitter på den läktare som man köpt biljett till.

Tryck inte på. Det blir ofta hårt tryck vid entréer innan match; köer bildas och vi ber er därför att komma i tid, ta det lugnt och visa respekt för – och omtanke om – såväl annan publik som personal.

 

Medhavda föremål

Gäster får inte medföra in på arenan:

 

Väskor som är större än 40 x 40 x 20 centimeter

Glas, burkar, aluminiumflaskor

Laserpennor

Selfiepinnar

Stativ eller annan professionell kamerautrustning

Videokameror eller annan utrustning avsedd för video- och/eller ljudinspelning

Drönare

Skjutvapen, knivar eller andra vapen av några slag

Alkohol

Olagliga droger

Skateboards, hoverboards eller andra personliga fritidsfordon

Djur, med undantag för djur som hjälper gäster med funktionshinder

Alla enheter som kan störa publik eller arrangemang

Hjälmar

Masker

Projektiler (till exempel frisbees eller strandbollar)

Aerosolburkar

Stora paraplyer eller golfparaplyer. Små är tillåtna, men det finns ingen organiserad förvaring.

Pyroteknik

Synliga obscena, oanständiga eller olämpliga kläder

 

Systemkameror får tas med in för privatbruk, så länge detta inte stör andra besökare.

 

Personal: Två SLO:er finns på plats som kan kontaktas bland annat för synpunkter och idéer under arrangemanget, och för framtida önskemål. Klackservicevärdar finns vid klacken, BUS-personal vid familjeläktare och Tillgänglighetsvärdar vid rullstolssektioner finns också på plats för kontakt med supportrar. Publikvärdar finns i vanlig ordning på plats på och vid alla läktare med publik, och dessa kan kontaktas för hjälp och info. Ordningsvakter finns på plats både för hjälp med service och för upprätthållande av ordning.

 

Foto: Bildbyrån

 

Mat och dryck

Plan 4 (nedre etage): Barer finns bakom de båda långsidorna. Kiosker och snabbmatsförsäljning hittar du bakom västra, östra och norra läktarna.

Plan 5 (mellanetage, sektion 210-224): Kiosker, snabbmat och bar.

Plan 6 (övre etage): Baren på det övre etaget ligger bakom den södra läktaren. Kiosker och snabbmat bakom västra, östra och norra läktarna.

 

Utöver detta finns även ett antal mobila enheter, med försäljning som öppnar ihop med entréerna klockan 14.00.

 

Kioskerna stänger en halvtimme in på andra halvlek.

Enheterna med snabbmat avslutas en kvart in på andra halvlek.

 

Från barer kan ingen mat eller dryck alls tas med ut. Detta gäller även alkoholfri dryck som exempelvis kaffe.

 

Fotboll Utan Fylla: Hammarby Fotboll deltar tillsammans med arenabolaget och AIK och Djurgården i det av STAD (Stockholm förebygger Alkohol- och Drogproblem) initierade projektet Fotboll Utan Fylla. Syftet är att minska ytterligheter i alkoholpåverkan, för att minimera de värsta fyllenivåerna och därmed öka ansvarstagandet som arrangör, och att minska riskerna för förlorade alkoholtillstånd inne på arenan. Läs mer om STAD här.

 

Av denna anledning sker fler nekanden av alkoholförsäljning, till individer som av personal anses vara för överförfriskade. Detta gäller även vid försäljning av folköl.

 

Barn och familj

Familjeläktare finns på övre etage bakom nordöstra respektive det sydvästra läktarhörnet.

 

Aktiviteter och erbjudandet för BUS-ungar på arenan: Bakom den nordöstra familjeläkaren finns BUS-personal på plats med aktiviteter för de yngsta supportrarna.

 

Medlemskap i BUS är gratis och ordnas via denna länk.

 

BUS-Land: Ute i arenaområdet framför Globen (vid Sky View) finns BUS-landet med aktiviteter för barn. Det öppnar två timmar innan match och är igång fram till matchstart. Aktiviteten vänder sig till medlemmar i BUS – för att bli medlem, följ länken ovan.

 

Barnvagnar får tyvärr ej tas med in på arenan. Plats för barnvagn finns längs med den nordvästra kurvan. Eget lås medtages och cykelstaket ställs fram för låsning.

 

Toalett med skötbord:

Plan 6: För föräldrar till små barn i behov av utrymme med skötbord, kontakta personal vid dörrar bakom 333 så hjälper de till.

Plan 4: Toaletter med skötbord i finns bakom den östra respektive västra läktaren.

 

Tillgänglighet

Rullstol: På arenan finns ett antal tillgänglighetsplatser, för dig som har extra behov av tillgänglighet in och ut ur arenan och för upplevelsen av evenemanget. Tillgänglighetsplatser inkluderar behov för rullstol, hörsel- och synskada, begränsad rörlighet samt övriga extra behov som kan föreligga. En medföljande ledsagare anvisas även till dessa platser. För en eventuellt ytterligare ledsagare måste intyg finnas.

 

Biljetter köpes antingen via hammarbyfotboll.ebiljett.nu, eller via telefon: 0771 – 45 46 00.

Rörelsehinder: Platserna för rörelsehindrade är fördelade på arenan enligt följande:

 

Övre etage, norra läktaren (klack): B335 och B338

Nedre etage, sydvästra läktaren: A211 – A215

Nedre etage, västra läktaren: A 108

Nedre etage, östra läktaren: A 126

 

För tillgång till hiss används Entré X till B335-B338 och entré I till tillgänglighetsplatserna på A211-A215. För att nå entréplan från trafikplan används entré I eller hissen mitt emot entré Z.

 

Synskada

Är du besökare med synskada finns hörselslingor med radiosändning av matchen. Dessa hämtas ut vid infodisken på nedre etage, bakom sektion 101. Vid besök till något annat etage kontaktas Ticket Info Norr på arenans utsida, eller personal inne på arenan.

 

Hörselskada

För besökare med hörselskada tillhandahåller Hammarby Fotboll teckenspråkstolkning på storbildskärmen i arenarummet.

 

Foto: Peter Jonsson

 

Souvenirer, tifoinsamling och matchprogram

 

Klubbens souvenirförsäljning: Hammarby Fotboll satsar under 2019 på utökad försäljning på Arenatorget utanför arenan. Tillsammans med Craft, Intersport och Frans August Tält ställer Hammarby Fotboll upp en matchdagsshop med extra väl tilltaget utbud, som öppnar tre timmar innan match. Shopen har även öppet fram till en timme efter matchslut, för att de som inte haft tid att handla innan ska få chans att göra det efter. Det utökade utbudet utanför arenan, både innan och efter match, medför att det inte blir någon försäljning inne på arenan.

 

Supportrarnas souvenirförsäljning: Supportergrupper kommer att ha souvenirförsäljning inne på arenan, bakom den norra och västra läktaren på nedre etage och bakom den norra läktaren på övre etage.

 

Tifoinsamling: Insamling till tifon sker vid varje match innanför vissa entréer, där bidrag läggs i hinkar. Du kan också bidra genom att sätta in valfri summa på bankgiro 154-2158, eller swisha till 1236625438.

 

Supportrarnas Matchprogram: Sveriges bästa matchprogram finns att köpa på olika försäljningsplatser utanför arenan. Pris: 40 kronor.

 

För mer information, klicka här för att besöka hemsidan, och för att besöka Facebook-sidan klicka här. Vi berättar även om innehållet i aktuellt nummer av programmet under helgen här på hammarbyfotboll.se.

 

Uppladdning

 

Bajen Bar – Hammarby Fotbolls officiella matchdagsbar.

 

Bajen Bar, på Colosseum under arenan, slår upp portarna tre timmar innan match för besökare som välkomnas att ladda upp med en blandning av supporterrelaterat och officiellt innehåll. Intervjuer, musik, mat och dryck och presentation av startelvan före alla andra – med mera. På måndag gästar bland andra Trym Bergman och Isak Dahlin

 

Hammarbysupportrar samlas i övrigt främst på Södermalm, Gullmarsplan och i arenaområdet/Slakthusområdet. De officiella matchpubarna är listade nedan, och även några exempel på inofficiella matchpubar.

 

Hammarby Fotbolls officiella Bajenbarer

 

Utöver Bajen Bar i Colosseum finns ett antal barer som av Hammarby Fotboll är uppgraderade officiella Bajen Bar-pubar på matchdag:

 

Den Gröne Jägaren

Restaurang Kvarnen

Östgötakällaren

The Central Bar

BC Burgers

Ölstugan

Broder Tuck

 

Förutom dessa finns en mängd inofficiella uppladdningskrogar där många Hammarbyfans samlas inför match. Några exempel på sådana:

 

Restaurang Pelikan

Söderkällaren

Nortons Bar

Oliver Twist

 

Foto: Peter Jonsson

 

Övrigt

Bollservice: Fyra tjejer och fyra killar från klubbens ungdomslag födda 2004.

Spelareskort: 22 flickor och pojkar från klubbens ungdomslag födda 2009-2012.

Publikpepp: 25 minuter innan matchstart går ungarna från spelareskorten en runda framför klacken och drar igång stämningen.

50/50-lotter: Försäljningen startar två timmar innan match utanför arenan och sköts av spelare från fyra ungdomslag tillsammans med föräldrar. Säljarna är iklädda västar. Utöver ambulerande säljare finns fyra säljstationer på Globentorget (från McDonalds till Tele2 Arena). Säljstationerna syns genom en hög orange beachflagga märkt “50/50”.

 

50 procent av försäljningen går till en ensam vinnare och 50 procent till Hammarbys ungdomsfotboll. Vinnande lottnummer och vinstsumma presenteras på hammarbyfotboll.se efter matchen.

 

Tak: Öppet.

 

Borttappat/Upphittat

Om du har tappat något: Kontakta Stockholm Live på telefonnummer 08-6009100.

Om du har hittat något: Lämna till centralvakten vid Globen Gate, Arenavägen 35.

 

Kontakt: För frågor och idéer om informationen, kontakta SLO Jonas Myrstedt: jonas.myrstedt@hammarbyfotboll.se

För frågor specifikt om biljetthantering, kontakta biljettansvariga: biljetter@hammarbyfotboll.se

 

Foto (längst upp): Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS