toggle menu

Publikinformation: Linköping hemma

Av Redaktionen, Publicerat för 9 månader sedan.

Klockan 14.00 på lördagen ställs Bajen mot Linköping på Hammarby IP. Här är samlad publikinformation för dig som ska se matchen på plats. Tänk på att biljettköp i luckan endast är möjligt via Swish och att det då tillkommer en avgift på 20 kronor – det är alltså rekommenderat att köpa plåten på förhand. Då det förväntas mycket folk ber vi er att komma minst en halvtimme innan avspark, dels för att hinna in i tid men också för att skapa bra tryck inför årets sista hemmamatch.

 

 

Arena och biljetter

 

Matchstart: Klockan 14.00.
Entréerna öppnar: 13.00. OBS: Kom i tid. Vid ankomst från en halvtimme innan avspark blir väntan längre och risk för att missa början av matchen finns.

 

Entréer och sektioner: På biljetten står vilken entré som gäller för ingång. Länk till arenaöversikt hittar du här.

 

– Övre entrén (gång över bron): Endast entré för dig med biljett till västra läktaren.
– Nedre entrén (botten på stentrappan): Entré till östra, norra och västra läktaren.

 

Åldersgränser för de olika biljettkategorierna
Vuxen: 19 år och äldre.
Student: Måste uppvisa giltigt CSN- eller Mecenatkort.
Pensionär: Från fyllda 65 år eller mot uppvisande av pensionsbevis.
Ungdom: Till och med 18 år.
Barn: Går gratis i vuxens sällskap till och med sex års ålder.

 

Förköp av biljetter: Biljetter köps enklast via webben på den här länken. Har du frågor gällande lösbiljetter kan du även kontakta biljetter@hammarbyfotboll.se.

 

Biljettköp på matchdag: Biljettluckorna i entréerna på arenan öppnar 60 minuter innan match. Observera att det tillkommer 20 kronor i avgift vid biljettköp i dessa luckor. Vi rekommenderar alltså er alla att förköpa via webben för att spara både tid, för dig och andra, vid inpassage och en extra slant över till halvtidsfikat. Tänk också på att biljettköp på plats endast sker med Swish.

 

Biljett över? Om du har en biljett som du inte avser att använda kan du besöka Gröna Marknaden på Facebook för att skänka eller sälja den till någon som behöver.

 

Spelar- och ledarkort: Entré gäller endast via skanningsgrinden vid den nedre entrén på trafikplan. Två personer per kort gäller, i mån av plats, på den östra samt norra läktaren.

 

Till och från arenan: Vi rekommenderar kollektivtrafik. Närmaste tunnelbanestation är Skanstull. Med buss går flertalet linjer till Skanstull eller hållplats Södermannagatan på Ringvägen.

 

Parkering: Det råder stor brist på parkeringsytor nära arenaområdet, vi avråder därför från bilen som färdmedel till Hammarby IP.

 

Anders Nyberg

 

Service och säkerhet

 

Vi ber publiken om att respektera varandra och spelet på planen. Framför allt är det oacceptabelt med beteende som utsätter publik, personal och spelet på planen för risker, vilket till exempel handlar om:

 

– Bangers
– Inkastade föremål
– Okontrollerad/olaglig pyroteknik
– Bråk på och utanför arena

 

Matchen kan komma att brytas närhelst det bedöms finnas fara för spelare, publik eller personal.

 

Rökning: Inte tillåten inne på arenan.
Alkohol: All införsel och allt intag av alkohol är förbjuden.
Husdjur: Inga djur är tillåtna på arenan, med undantag för ledarhund.

 

Utrymningsvägar: Hammarby Fotboll ber alla besökare att respektera att trappor måste hållas fria. Detta för att personal ska kunna jobba om en olycka sker.

 

Stå/sitt på rätt läktare: För att Hammarby Fotboll ska kunna bibehålla en öppen arena, med möjligheter att röra sig så fritt som möjligt bakom läktarna, är det av yttersta vikt att detta inte missbrukas. Därför gäller att alla besökare står/sitter på den läktare som man köpt biljett till.

 

Personal: Publikvärdar finns i vanlig ordning på plats på och vid alla läktare, och dessa kan kontaktas för hjälp och info. Ordningsvakter finns på plats vid behov för hjälp med service och för upprätthållande av ordning.

 

Två SLO:er finns på plats för att säkerställa publikservice och utveckling av arrangemanget ur ett supporterperspektiv. Kontakt på matchdag: 073-229 56 66.

 

Mat och dryck: Gröne Jägaren bemannar både kiosken i Gula Villan och den på västra läktaren. De kommer även att ha grill på arenan. 

 

Barn och familj: Barnvagnar får tas med in på arenan. Plats för barnvagn finns längs den norra kortsidan på grusvägen, alternativt bakom östra läktaren.

 

Tillgänglighet för rullstol: På arenan finns ett antal tillgänglighetsplatser, för dig som har extra behov av tillgänglighet in och ut ur arenan och för upplevelsen av evenemanget. Tillgänglighetsplatser inkluderar behov för rullstol, hörsel- och synskada, begränsad rörlighet samt övriga extra behov som kan föreligga. En medföljande ledsagare anvisas även till dessa platser. Dessa biljetter köps antingen via vanliga biljettlänken eller i biljettluckan i mån av plats.

 

Platserna för rörelsehindrade är fördelade på arenan enligt följande:
Västra läktaren: Sju platser.
Östra läktaren: 20 platser (observera att skymd sikt kan förekomma på grund av stående publik).

 

Souvenirer: Hammarby Fotboll har souvenirförsäljning på plats inne på arenan. Tillsammans med Intersport ställer Hammarby Fotboll upp en matchdagsshop som öppnar 60 minuter innan avspark.

 

Bollservice: Tjejer och killar från klubbens ungdomslag.

 

Kontakt: För frågor och idéer om informationen, kontakta ansvarig för evenemangsservice Andreas Jonsson: andreas.jonsson@hammarbyungdom.se. För frågor specifikt om biljetthantering, kontakta biljettansvariga: biljetter@hammarbyfotboll.se.
SLO: jonas.myrstedt@hammarbyfotboll.se.

 

 

Foto överst: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS