Publikinformation: Malmö FF hemma

Av Redaktionen, Publicerat för 7 månader sedan.

På söndag rullar Allsvenskan äntligen igång igen för Hammarby, när serieettan Malmö FF kommer på besök till en utsåld arena i Bajenland. I den här artikeln finns viktig information, som vi ber dig att ta del av om du fått tag i biljett.

 

 

Arena och biljetter

 

Matchstart: 15.00
Entréerna öppnar: Klockan 14.00. OBS: Kom i tid. Vid ankomst från en kvart innan avspark blir väntan längre och risk för att missa början av matchen finns.

 

Entréer och sektioner: På biljetten står vilken entré som gäller för ingång. Karta med entréer hittar du här.

 

Åldersgränser för de olika biljettkategorierna
Vuxen: 19 år och äldre.
Student: Måste uppvisa giltigt CSN- eller Mecenatkort.
Pensionär: Från fyllda 65 år eller mot uppvisande av pensionsbevis.
Ungdom: Till och med 18 år.
Barn: Går gratis i vuxens sällskap till och med sex års ålder, förutsatt att barnet sitter i vuxens knä och inte upptar stolsplats. Detta gäller endast sittplats.

 

Förköp av biljetter: Matchen är utsåld. Eventuella returnerade biljetter finns på denna länk.

 

Ladda ner AXS-appen för enkelt biljettköp där din mobil skannas av i entrén. 
 

 

Biljett över? Om du har en biljett som du inte avser använda kan du besöka Gröna Marknaden på Facebook för att skänka eller sälja den till någon som behöver.

 

Problem i samband med inpassering: Vänd dig till Ticket Info Norr på arenans norra sida, där du kan få hjälp.

 

Övriga frågor och svar kring biljettköp: biljetter@hammarbyfotboll.se

 

 

Till och från arenan:

 

Vi rekommenderar kollektivtrafik. Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan, Globen, Skärmarbrink och Blåsut. Åker du med tvärbanan gäller Globen och Gullmarsplan. Med buss går flertalet linjer till Gullmarsplan.

 

Kommer du till fots, observera då att sydöstra hörnet av arenans entréplan har avspärrningar på grund av gästande publik.

 

Parkering

 

I arenaområdet finns fyra olika parkeringsgarage:

 

Arenagaraget under Tele2 Arena: 600 platser.
P-hus Parkören: Arenavägen 60: 173 platser.
P-hus Palmfelt Center, Arenavägen 40/Palmfeltsvägen 1: 258 platser.
Parkering Globen shopping, Arenavägen 49 

 

Parkering rörelsehinder:

 

Arenagaraget: 10 platser.
P-hus Parkören: Arenavägen 60: En plats.
Arenaslingan utanför norra sidan av arenan: Fyra platser.
 

 

 

Service och säkerhet

 

Vi ber publiken om att respektera varandra och spelet på planen. Framförallt är det oacceptabelt med beteende som utsätter publik, personal och spelet på planen för risker, vilket till exempel handlar om:

 

– Bangers
– Inkastade föremål
– Okontrollerad/olaglig pyroteknik
– Bråk på och utanför arena

 

Matchen kan komma att brytas närhelst det bedöms finnas fara för spelare, publik eller personal.

 

Rökning: Rökning är inte tillåten inne på arenan. Rökrutor finns längs östra och västra långsidorna.
Utrymningsvägar: Hammarby Fotboll ber alla besökare att respektera att trappor måste hållas fria. Detta för att personal ska kunna jobba om en olycka sker.
Stå/sitt på rätt läktare: För att Hammarby Fotboll ska kunna bibehålla en öppen arena, med möjligheter att röra sig så fritt som möjligt bakom läktarna, är det av yttersta vikt att detta inte missbrukas. Därför gäller att alla besökare står/sitter på den läktare som man köpt biljett till.
Tryck inte på. Det blir ofta hårt tryck vid entréer innan match; köer bildas och vi ber er därför att komma i tid, ta det lugnt och visa respekt för – och omtanke om – såväl annan publik som personal.

 

Medhavda föremål

 

Gäster får inte medföra till arenan:

 

Väska som är större än 40x40x20 centimeter
Glas, burkar aluminiumflaskor
Laserpennor
Selfiepennor
Stativ eller annan professionell kamerautrustning
Videokameror eller annan utrustning avsedd för syftet med video och/eller ljudinspelning
Drönare
Skjutvapen, knivar eller vapen av något slag
Alkohol
Olagliga droger
Skateboards, hoverboards eller andra personliga fritidsfordon
Djur, med undantag för djur för att hjälpa gäster med funktionshinder
Alla enheter som kan störa publik eller arrangemang
Hjälmar
Masker
Projektiler (till exempel frisbees eller strandbollar)
Aerosolburkar
Paraplyer. Små paraplyer tillåtna. Stora och/eller golfparaplyer är ej tillåtna in på arenan. Det finns ingen organiserad förvaring.
Pyroteknik
Synliga obscena, oanständiga eller olämpliga kläder

 

Systemkameror får tas med in för privatbruk, så länge det inte stör andra besökare.

 

Personal: Två SLO:er finns på plats som kan kontaktas bland annat för synpunkter och idéer under arrangemanget, och för framtida önskemål. Klackservicevärdar finns vid klacken, BUS-personal vid familjeläktare och Tillgänglighetsvärdar vid rullstolssektioner finns också på plats för kontakt med supportrar. Publikvärdar finns i vanlig ordning på plats på och vid alla läktare med publik, och dessa kan kontaktas för hjälp och info. Ordningsvakter finns på plats både för hjälp med service och för upprätthållande av ordning.

 

 

Mat och dryck

 

Plan 4 (nedre etage): Barer finns bakom de båda långsidorna. Kiosker och snabbmatsförsäljning hittar du bakom västra, östra och norra läktarna.
Plan 5 (mellanetage, sektion 210-224): Kiosker, snabbmat och bar.  
Plan 6 (övre etage): Baren på det övre etaget ligger bakom den södra läktaren. Kiosker och snabbmat bakom västra, östra och norra läktarna.

 

Utöver detta finns även ett antal mobila enheter, med försäljning som öppnar ihop med entréerna klockan 16.00.

 

Kioskerna stänger en halvtimme in på andra halvlek.
Enheterna med snabbmat avslutas en kvart in på andra halvlek.

 

Från barer kan ingen mat eller dryck alls tas med ut. Detta gäller även alkoholfri dryck som exempelvis kaffe.

 

Fotboll Utan Fylla: Hammarby Fotboll deltar tillsammans med arenabolaget och AIK och Djurgården i det av STAD (Stockholm förebygger Alkohol- och Drogproblem) initierade projektet Fotboll Utan Fylla. Syftet är att minska ytterligheter i alkoholpåverkan, för att minimera de värsta fyllenivåerna och därmed öka ansvarstagandet som arrangör, och att minska riskerna för förlorade alkoholtillstånd inne på arenan. Läs mer om STAD här.

 

Av denna anledning sker fler nekanden av alkoholförsäljning, till individer som av personal anses vara för överförfriskade. Detta gäller även vid försäljning av folköl.

 

 

 

 

Barn och familj

 

Familjeläktare finns på övre etage bakom nordöstra respektive det sydvästra läktarhörnet.

 

Aktiviteter och erbjudandet för BUS-ungar på arenan: Bakom den nordöstra familjeläkaren finns BUS-personal på plats med aktiviteter för de yngsta supportrarna. Medlemskap är gratis och ordnas via denna länk.

 

BUS-Land: Ute i arenaområdet framför Globen (vid Sky View) finns BUS-landet med aktiviteter för barn. BUS-landet sätts upp 12.00 timmar innan match och är igång fram till matchstart. Aktiviteten vänder sig till medlemmar i BUS, är du inte medlem hjälper personal dig att bli det på plats.

 

Barnvagnar får tyvärr ej tas med in på arenan. Plats för barnvagn finns längs med den nordvästra kurvan. Eget lås medtages och cykelstaket ställs fram för låsning.

 

Toalett med skötbord: 
Plan 6: För föräldrar till små barn i behov av utrymme med skötbord, kontakta personal vid dörrar bakom 333 så hjälper de till.
Plan 4: Toaletter med skötbord i finns bakom den östra respektive västra läktaren.

 

 

Tillgänglighet

 

Rullstol: På arenan finns ett antal tillgänglighetsplatser för dig som har extra behov av tillgänglighet in och ut ur arenan och för upplevelsen av evenemanget. Tillgänglighetsplatser inkluderar behov för rullstol, hörsel- och synskada, begränsad rörlighet samt övriga extra behov som kan föreligga. En medföljande ledsagare anvisas även till dessa platser. För en eventuellt ytterligare ledsagare måste finnas intyg. 

 

Biljetter köpes antingen via hammarbyfotboll.ebiljett.nu, eller via telefon: 0771-454600.

 

Rörelsehinder: Platserna för rörelsehindrade är fördelade på arenan enligt följande:

 

Övre etage, norra läktaren (klack): B335 och B338
Nedre etage, sydvästra läktaren: A211 – A215
Nedre etage, västra läktaren: A 108
Nedre etage, östra läktaren: A 126

 

För tillgång till hiss används Entré X till B335-B338 och entré I till tillgänglighetsplatserna på A211-A215. För att nå entréplan från trafikplan används entré I eller hissen mitt emot entré Z. 

 

Är du besökare med synskada finns hörselslingor med radiosändning av matchen. Dessa hämtas ut vid Infodisken på nedre etage, bakom sektion 101. Vid besök till något annat etage så kontaktas Ticket Info Norr på arenans utsida, eller kontakt med personal inne på arenan.

 

För besökare med hörselskada tillhandahåller Hammarby Fotboll teckenspråkstolkning på storbildskärmen i arenarummet.

 

 

Souvenirer, tifoinsamling och matchprogram

 

Klubbens souvenirförsäljning: Hammarby Fotboll satsar under 2019 på utökad försäljning på Arenatorget utanför arenan. Tillsammans med Craft, Intersport och Frans August Tält ställer Hammarby Fotboll upp en matchdags-shop, med extra väl tilltaget utbud som öppnar tre timmar innan match. Shopen har även öppet fram till en timme efter matchslut, för att de som inte haft tid att handla innan ska kunna få chans att göra det efter.  Det utökade utbudet utanför arenan, både innan och efter match, medför att det inte blir någon försäljning inne på arenan.

 

Supportrarnas souvenirförsäljning: Supportergrupper kommer att ha souvenirförsäljning på plats bakom den norra och västra läktaren på nedre etage och bakom den norra läktaren på övre etage.

 

Tifoinsamling: Insamling till tifon sker vid varje match innanför vissa entréer, där bidrag läggs i hinkar. Du kan också bidra genom att sätta in valfri summa på bankgiro 154-2158, eller swisha till 1236625438.

 

Supportrarnas Matchprogram finns att köpa på olika försäljningsplatser utanför arenan. Pris: 40 kronor.
För mer information, klicka här för att besöka hemsidan här, och för att besöka Facebook-sidan klicka här. Info om innehållet i aktuellt nummer publiceras också här på hammarbyfotboll.se inför matchen.

 

 

Uppladdning

 

Bajen Bar – Hammarby Fotbolls officiella matchdagsbar.

 

Bajen Bar, på Colosseum under arenan, slår upp portarna tre timmar innan match för besökare som välkomnas att ladda upp med en blandning av supporterrelaterat och officiellt innehåll. Intervjuer, musik, mat och dryck och presentation av startelvan före alla andra – med mera.
Event med information finns här.

 

Hammarbysupportrar samlas i övrigt främst på Södermalm, Gullmarsplan och i arenaområdet/Slakthusområdet. De officiella matchpubarna är listade nedan, och även några exempel på inofficiella matchpubar.

 

Hammarby Fotbolls Officiella Bajenbarer

 

Utöver Bajen Bar finns ett antal andra av Hammarby Fotboll uppgraderade officiella matchpubar:

 

Den Gröne Jägaren
Restaurang Kvarnen
Östgötakällaren
The Central Bar
BC Burgers – Platsen för Bara Bajare Supporterbar
Ölstugan
Broder Tuck

 

Förutom dessa finns en mängd inofficiella uppladdningskrogar där många Hammarbyfans samlas inför match. Några exempel på sådana:

 

Restaurang Pelikan
Söderkällaren
Nortons Bar
Oliver Twist

 

 

 

 

Övrigt

 

Bollservice: Åtta tjejer och killar från klubbens ungdomslag födda 2004.
Spelareskort: Tjejer och killar från klubbens ungdomslag födda 2009-2011.
Publikpepp: 25 minuter innan matchstart går ungarna från spelareskorten en runda framför klacken och drar igång stämningen
Ovve Anderssons ledarpris: Orvar “Ovve” Anderssons Ledarpris instiftades 2012 och delas varje år ut till en ledare inom Hammarby. Denna höst sker ceremonin vid halvtidspausen mot MFF.

 

50/50-lotter: Försäljningen startar två timmar innan match utanför arenan. Det är spelare från fyra av klubbens ungdomslag som tillsammans med föräldrar sköter detta. Säljarna är iklädda västar. Utöver ambulerande säljare finns fyra säljstationer på Globentorget (från McDonalds till Tele2 Arena). Säljstationerna syns genom en hög orange beachflagga märkt “50/50”.

 

50 procent av försäljningen går till en ensam vinnare och 50 procent till Hammarbys ungdomsfotboll. Vinnande lottnummer och vinstsumma presenteras på hammarbyfotboll.se efter matchen.

 

Tak: Öppet.

 

Tifo: Ja. Vill du bidra till tifogruppens arbete? Swisha då en slant till 076-559 64 51 (Feidh Shahin).

 

Borttappat/Upphittat

 

Om du har tappat något: Kontakta Stockholm Live på telefonnummer 08-6009100
Om du har hittat något: Lämna till centralvakten vid Globen Gate, Arenavägen 35.

 


Kontakt: 
För frågor och idéer om informationen, kontakta: jonas.myrstedt@hammarbyfotboll.se
För frågor specifikt om biljetthantering, kontakta biljettansvariga: biljetter@hammarbyfotboll.se

 

 

Samtliga foton: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS