toggle menu

ANNONS

Publikinformation: Örebro SK hemma

Av Redaktionen, Publicerat för 7 månader sedan.

15.00 på söndagen tar Hammarby emot Örebro på Tele2 Arena. Här är samlad publikinformation för dig som ska se matchen på plats. Vi vill inte minst be dig att inte trycka på i köerna vid entréerna, och att visa omtanke om övrig publik då det ofrånkomligen blir trängsel. Om du ännu inte köpt biljett – gör då som över 23 500 och säkra din plats på arenan nu!

 

 

Arena och biljetter

 

Matchstart: 15.00.
Entréerna öppnar: Klockan 14.00. Vid ankomst från 30 min innan avspark blir väntan längre och risk finns att missa början av matchen.

 

Entréer och sektioner: På biljetten står vilken entré som gäller för ingång. Karta med entréer hittar du här.

 

Åldersgränser för de olika biljettkategorierna

Vuxen: 19 år och äldre.
Student: Måste uppvisa giltigt CSN- eller Mecenatkort.
Pensionär: Från fyllda 65 år eller mot uppvisande av pensionsbevis.
Ungdom: Till och med 18 år.
Barn: Går gratis i vuxens sällskap till och med sex års ålder, förutsatt att barnet sitter i vuxens knä och inte upptar stolsplats. Detta gäller endast sittplats.

 

Förköp av biljetter: På denna länk.

 

Ladda ner AXS mobilapp för enkelt biljettköp där din mobil skannas av i entrén.

 

Biljett över? Om du har en biljett som du inte avser använda kan du besöka Gröna marknaden på Facebook för att skänka eller sälja den till någon som behöver.

 

Problem i samband med inpassering? Vänd dig till Ticket Info Norr på arenans norra sida, där du kan få hjälp. Gästande supportrar hänvisas till Ticket Info Syd.

 

Övriga frågor och svar kring biljettköp: biljetter@hammarbyfotboll.se.

 

 

Till och från arenan: Vi rekommenderar kollektivtrafik. Närmaste tunnelbanestationer för Hammarby-supportrar är Gullmarsplan, Globen, Skärmarbrink och Blåsut. Åker du med tvärbanan gäller Globen och Gullmarsplan. Med buss går flertalet linjer till Gullmarsplan.

 

 

Parkering

 

I arenaområdet finns fyra olika parkeringsgarage:
Arenagaraget under Tele2 Arena: 600 platser.
P-hus Parkören: Arenavägen 60: 173 platser.
P-hus Palmfelt Center, Arenavägen 40/Palmfeltsvägen 1: 258 platser.
Parkering, Globen shopping: Arenavägen 49.

 

Parkering, rörelsehinder:
Arenagaraget: Tio platser.
P-hus Parkören: Arenavägen 60: En plats.
Arenaslingan utanför norra sidan av arenan: Fyra platser.

 

Peter Jonsson

 

Service och säkerhet

 

Vi ber publiken om att respektera varandra och spelet på planen. Framförallt är det oacceptabelt med beteende som utsätter publik, personal och spelet på planen för risker, vilket till exempel handlar om:

 

– Bangers
– Inkastade föremål
– Okontrollerad/olaglig pyroteknik
– Bråk på och utanför arena

 

Matchen kan komma att brytas närhelst det bedöms finnas fara för spelare, publik eller personal.

 

Rökning: Inte tillåten inne på arenan.

 

Utrymningsvägar: Hammarby Fotboll ber alla besökare att respektera att trappor måste hållas fria. Detta för att personal ska kunna jobba om en olycka sker.

 

Stå/sitt på rätt läktare: För att Hammarby Fotboll ska kunna bibehålla en öppen arena, med möjligheter att röra sig så fritt som möjligt bakom läktarna, är det av yttersta vikt att detta inte missbrukas. Därför gäller att alla besökare står/sitter på den läktare som man köpt biljett till.

 

Tryck inte på. Det blir ofta hårt tryck vid entréer innan match; köer bildas och vi ber er därför att komma i tid, ta det lugnt och visa respekt för – och omtanke om – såväl annan publik som personal.

 

Icke tillåtna föremål:

 

All typ av mat och dryck (om den inte används i medicinskt syfte). Väskor större än 40 x 40 x 20 centimeter. Glas, burkar, aluminiumflaskor. Laserpennor. Selfiepinnar. Drönare. Skjutvapen, knivar eller vapen av något slag. Alkohol. Olagliga droger. Skateboards, hoverboards eller andra personliga fritidsfordon. Djur (som inte hjälper gäster med funktionshinder). Alla enheter som kan störa publik eller arrangemang. Hjälmar. Masker (som inte avser att förhindra smittspridning). Projektiler som frisbees eller fotbollar. Aerosolburkar. Pyroteknik. Synliga obscena, oanständiga eller olämpliga kläder. Stora paraplyer och/eller golfparaplyer (det finns ingen organiserad förvaring; små är tillåtna). Stativ eller annan professionell kamerautrustning samt videokameror eller annan utrustning avsedd för video- och/eller ljudinspelning (systemkameror får tas med in för privatbruk, så länge det inte stör andra besökare). Batterier till elcyklar.

 

Personal: Tre SLO:er finns på plats som kan kontaktas bland annat för synpunkter och idéer under arrangemanget, och för framtida önskemål. Tillgänglighetsvärdar vid rullstolssektioner finns också på plats för kontakt med supportrar. Publikvärdar finns i vanlig ordning på plats på och vid alla läktare med publik, och dessa kan kontaktas för hjälp och info. Ordningsvakter finns på plats både för hjälp med service och för upprätthållande av ordning.

 

 

Mat och dryck

 

Plan 4 (nedre etage): Kiosker och snabbmatsförsäljning hittar du bakom västra, östra och norra läktarna.
Plan 5 (mellanetage, sektion 210-224): Kiosker, snabbmat och bar.
Plan 6 (övre etage): Kiosker och snabbmat bakom västra, östra och norra läktarna.

 

Utöver detta finns även ett antal mobila enheter, med försäljning som öppnar ihop med entréerna klockan 13.30.

 

Kioskerna stänger en halvtimme in på andra halvlek.

Enheterna med snabbmat avslutas en kvart in på andra halvlek.

 

Med anledning av begränsningar till följd av covid-restriktioner säljs endast folköl på arenan.

 

 

Fotboll Utan Fylla: Hammarby Fotboll deltar tillsammans med arenabolaget och AIK och Djurgården i det av STAD (Stockholm förebygger Alkohol- och Drogproblem) initierade projektet Fotboll Utan Fylla. Syftet är att minska ytterligheter i alkoholpåverkan, för att minimera de värsta fyllenivåerna och därmed öka ansvarstagandet som arrangör, och att minska riskerna för förlorade alkoholtillstånd inne på arenan. Läs mer om STAD här.

 

Av denna anledning sker fler nekanden av alkoholförsäljning, till individer som av personal anses vara för överförfriskade. Detta gäller även vid försäljning av folköl.

 

Mattias Saaranen

 

Barn och familj

 

Familjeläktare finns på övre etage bakom nordöstra läktarhörnet.

 

Barnvagnar får tyvärr ej tas med in på arenan. Plats för barnvagn finns längs med den nordvästra kurvan. Eget lås medtages och cykel-staket ställs fram för låsning.

 

Toalett med skötbord
Plan 6:
För föräldrar till små barn i behov av utrymme med skötbord, kontakta personal vid dörrar bakom sektion 333 så hjälper de till.
Plan 4: Toaletter med skötbord i finns bakom den östra respektive västra läktaren.

 

 

Tillgänglighet

 

Rullstol: På arenan finns ett antal tillgänglighetsplatser för dig som har extra behov av tillgänglighet in och ut ur arenan och för upplevelsen av evenemanget. Tillgänglighetsplatser inkluderar behov för rullstol, hörsel- och synskada, begränsad rörlighet samt övriga extra behov som kan föreligga. En medföljande ledsagare anvisas även till dessa platser. För en eventuellt ytterligare ledsagare måste intyg uppvisas.

 

Biljetter köpes antingen via hammarbyfotboll.ebiljett.nu, eller via telefon: 0771-454600.

 

 

Platserna för rörelsehindrade är fördelade på arenan enligt följande:
Övre etage, norra läktaren (klack): B335 och B338.
Nedre etage, sydvästra läktaren: A211 till A215.
Nedre etage, västra läktaren: A 108.
Nedre etage, östra läktaren: A 126.

 

För tillgång till hiss används entré X till B335-B338 och entré I till tillgänglighetsplatserna på A211-A215. För att nå entréplan från trafikplan används entré I eller hissen mitt emot entré Z.

 

Synskada: Är du besökare med synskada finns hörselslingor med radiosändning av matchen. Dessa hämtas ut vid infodisken på nedre etage, bakom sektion 101. Vid besök till något annat etage kontaktas Ticket Info Norr på arenans utsida, eller personal inne på arenan.

 

Hörselskada: För besökare med hörselskada tillhandahåller Hammarby Fotboll teckenspråkstolkning på storbildsskärmen i arenarummet.

 

Peter Jonsson

 

Souvenirer med mera

 

Klubbens souvenirförsäljning: Hammarby Fotboll satsar på utökad försäljning på Arenatorget utanför arenan. Tillsammans med Craft, Intersport och Frans August Tält ställer Hammarby Fotboll upp en matchdags-shop, med extra väl tilltaget utbud som öppnar tre timmar innan match. Shopen har även öppet fram till en timme efter matchslut, för att de som inte haft tid att handla innan ska ha chans att göra det efter. Det utökade utbudet utanför arenan, både innan och efter match, medför att det inte blir någon försäljning inne på arenan.

 

Samverkansprojekt med Craft och Nordiska Textilakademin: I våras kunde man läsa om detta projekt, där gamla Bajen-matchtröjor återanvänds för att skapa nya klädeskreationer. Nu kan vi få ett smakprov på produkterna som Remake Hammarby har tagit fram! Kolla in detta utanför VIP-entrén till arenan och följ gärna Remake Hammarby på Instagram.

 

Supportrarnas souvenirförsäljning: Supportergrupper kommer att ha souvenirförsäljning på plats bakom den norra och västra läktaren på nedre etage och bakom den norra läktaren på övre etage.

 

Tifoinsamling: Insamling till tifon sker vid varje match innanför vissa entréer, där bidrag läggs i hinkar. Du kan också bidra genom att sätta in valfri summa på bankgiro 154-2158, eller swisha till 1236625438.

 

Supportrarnas Matchprogram: Sveriges bästa matchprogram finns att köpa på olika försäljningsplatser utanför arenan. Pris: 40 kronor. För mer information, klicka här för att besöka hemsidan. Information om aktuellt nummer publiceras också på hammarbyfotboll.se inför varje hemmamatch.

 

 

Övrigt

 

Bollservice: Tjejer och killar från klubbens ungdomslag födda 2006.

 

Tak: Öppet.

 

Om du har tappat något: Kontakta Stockholm Live på telefonnummer 08-600 91 00
Om du har hittat något: Lämna till centralvakten vid Globen Gate, Arenavägen 35.

 

Kontakt: För frågor och idéer om informationen, kontakta SLO Jonas Myrstedt: jonas.myrstedt@hammarbyfotboll.se alternativt evenemang@hammarbyfotboll.se.
För frågor specifikt om biljetthantering, kontakta biljettansvariga: biljetter@hammarbyfotboll.se.

 

 

Foto överst: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS