toggle menu

Remake Hammarby prisas i designmagasin

Av Redaktionen, Publicerat för 2 veckor sedan.

Designmagasinet Plaza Interiör prisar Hammarby Fotbolls, Crafts och Nordiska textilakademins samverkansprojekt Remake Hammarby. Det är inom kategorin Framtid Remake Hammarby tilldelas Plaza Interiörs Hederspris. 
– Vi är glada och stolta att få lyfta fram Remake Hammarby som en av vinnarna, säger Plaza Interiörs chefredaktör Jesper Tillberg.

 

Remake Hammarby sjösattes förra våren, ett projekt där studenter vid Nordiska textilakademin omvandlar och återanvända gamla Hammarbymatchtröjor. Nu uppmärksammas projektet genom att prisas i ett av Nordens största designmedia, Plaza Interiör. Projektet uppmärksammas i deras senaste nummer, som nu finns ute i handeln.

 

Motiveringen till utmärkelsen lyder: 

 

“På ett oväntat sätt har tre parter gått samman i ett spännande samverkansprojekt som sätter upcykling och redesign tidigt på radarn hos unga, framtida textilkreatörer. Att omvandla gamla matchtröjor till nya textila kreationer är ett taktiskt steg för att gemensamt vinna matchen om en mer hållbar värld där produkter för garderob och hemmet ges en längre livslängd, i olika skepnader, med nya användningsområden, både som designobjekt och textilkonst. Det kreativa transferfönstret står vidöppet, hos kreatörer men också designintresserade konsumenter som kunnat följa omvandlingen på Instagram, tack vare samverkansprojektet #remakehammarby. Det vill vi på Plaza Interiör uppmärksamma!”

 

Plaza Interiörs chefredaktör och juryordförande tillägger: 
– Vi vill på ett avslappnat sätt hedra, ge en klapp på axeln, puffa och lyfta fram goda nyheter som skapats i Sverige. Gensvaret från läsare och branschen har varit enormt positivt, och vi är glada och stolta att få lyfta fram Remake Hammarby med Nordiska Textilakademin, Craft och Hammarby Fotboll som en av vinnarna i år, i kategorin Framtid. Stort grattis till er fina insats!

 

Kolla in Remake Hammarbys alster här.

ANNONSER

Comments

comments