toggle menu

Så gick det annars i helgen

Av Redaktionen, Publicerat för 2 veckor sedan.

Lite i skuggan av damernas derbyseger, så spelade även såväl P19 som F19 och futsalherrarna. P19-laget besegrade Sirius med 1-0 i sin seriefinal och drygade ut avståndet ner till andraplatsen. Tekin Olgun nickade dit segermålet strax innan paus på “Kanalplan”. F19 föll i “derbyreprisen” mot AIK, där ett lite mer A-betonat bortalag vann med 1-3. Målet gjorde Svea Karlsson. Futsalherrarnas bortamatch mot nykomlingen Stallarholmen blev en missräkning – 1-2-förlust i Strängnäs med Liridon Makolli som målskytt.

 

P19-tränare Fredrik Samuelsson om segern mot Sirius:
– En match i högt tempo där vi stundtals var lite slarviga offensivt. Följden av det blev att vi endast under korta perioder kunde etablera tryck mot motståndarnas mål. Defensivt gjorde vi en bra insats, där vårt presspel tvingade Sirius till svåra beslut och samtidigt höll dem långt borta från vårt mål.

 

– Som helhet en stabil insats, men vi vet att vi kan bättre, framförallt i det offensiva spelet.

 

Al Maliki (Bildbyrån)

 

Futsallagets vinge Aus Al Maliki om förlusten mot Stallarholmen:
– Otroligt tråkigt att vi förlorar! Jag tycker faktiskt att vi har matchen i våra egna händer – vi gör en bra match. Det känns som att vi kommer ta ledningen vilken minut som helst, vi skapar många och fina chanser, tyvärr får vi inte in bollen i mål. De lyckas istället göra 1-0 i öppen kasse. Men det tycks inte som att vi blir oroliga fast de gör första målet, vi trummar på vidare och får till en kvittering.

 

– Vi kommer ut i andra och fortsätter att pressa och skapa otroligt fina chanser, som vi återigen inte gör mål på. Det straffar sig. I slutminuterna lyckas de få bollen i mål på ett väldigt turligt sätt. Vi fortsatte att pressa, men lyckas inte. Jag tycker att vi missar alldeles för mycket vilket kostar oss matchen, men vi kommer tillbaka starkare.

 

Målskytten Karlsson (Idrottsfoto)

 

F19-tränare Micke Olsson om förlusten mot AIK:
– AIK är det bättre laget första kvarten innan vi får vårt spel att stämma. De ligger lågt i sitt försvarsspel och därefter skapar vi en del chanser och spräcker nollan efter en halvtimme. Vi har bra tryck på dem och går för 2-0 men lyckas inte få in bollen. Istället får AIK in kvitteringen i 45:e och det är ju psykologiskt tungt.

 

– Efter 1-1 i paus känner vi ändå att vi är det bättre laget, vi för spelet i andra och har många bra spelsekvenser men utan att få utdelning. AIK gör 1-2 på en omställning där vi ska ha frispark då bollen tar på handen. Domaren ser inte det vilket är olyckligt. De gör också 1-3 och där tycker jag att vi ska kunna få bort bollen ur vårt straffområde. Därefter går vi ner på en trebackslinje och ökar trycket. Vi skapar återigen många chanser, men det är trångt i och runt AIK:s straffområde och det vill sig inte.

 

 

Arkivfoto, matchvinnare Olgun: Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS