toggle menu

Så gick det i helgen för Bajens yngre lag – som snart lirar igen

Av Mattias Jansson, Publicerat för 3 veckor sedan.

Helgen som gick blev det maximal lördagsutdelning för de yngre killarna på Hammarby IP, då P19-lagets 4-0-vinst mot Västerås SK följdes av vändning till 3-2-seger mot Umeå FC för HTFF. F19-laget kryssade sedan mot Umeå IK dagen därpå. Nedan berättar respektive huvudtränare om matcherna. Där hittar du även de kommande matcherna – i Ettan Norra tar sig HTFF an Karlstad på bortaplan redan i kväll.

 

 

P19-tränare Fredrik Samuelsson om 4-0 mot VSK

 

– En match som vi dominerar från start, där utdelningen i första halvlek är relativt skral om man tittar på antalet målchanser vi skapar; vi bör leda med fler mål i paus. Vi får väl retroaktiv utdelning i andra när vi gör tre mål inom loppet av sex minuter. Som helhet en godkänd insats, mot en motståndare som hade vissa bekymmer att hänga med i vårt tempo. Med det sagt, så har vi en hel del förbättringsåtgärder att vidta, och vi behöver nog göra en bättre insats överlag borta mot Halmstad om det ska bli ett positivt resultat.

 

Matchfakta finns här och tabellen här.

 

 

HTFF-tränare Imad Khalili om 3-2 mot UFC

 

– Det var en ganska fysisk match. UFC spelar väldigt fysiskt, de kommer och försvarar sig med elva man på halva halva och spelar på kontringar. Jag tyckte att vi kontrollerade matchbilden i första halvlek och skapade några lägen, men går till paus med 0-1.

 

– I halvtid sa vi att vi skulle försöka vara lite mer desperata och skicka in bollarna. Det gav resultat direkt med två mål från Deniz Gül. Sedan kom de in i matchen igen via en fast situation. Sett till målchanser så har de kanske två, max tre, och två av dem blir mål. Vi avgör matchen med ett fint mål av Moustapha Sabo. En jättenyttig match fysiskt sett, och väl genomförd, så det var skönt. Nu spelar vi igen på onsdagen och det blir tredje matchen på en vecka. Vi ska försöka fortsätta ha en bra vecka.

 

Matchfakta finns här och tabellen här.

 

 

F19-tränare Pierre Fondin om 2-2 mot UIK

 

– Vi gör en del justeringar i matchtruppen då många av våra spelare är iväg med landslag. Från förra truppen försvann Ida Frodestedt och Carmen Cernjul till F16-landslaget samt trion som spelar F17-EM. Utöver det var Alva Rosenbom skadad på förhand medan Elli Tsilichristos gjorde sig illa tidigt i matchen. En hel del förändringar, men en chans att få fylla på matchtruppen med spelare från vårt duktiga F17-lag.

 

– UIK som är regerande F19-mästare inledde bättre där de står högt i sin press och får bra träff på det. Vi lyckas inte lösa speluppbyggnaden tillräckligt bra och de kan skapa några anfall där de är farliga. Trots det är det vi som tar ledningen i slutet, genom Sonja Windahl.

 

– I andra får vi en perfekt start med 2-0 genom Julia Krantz efter en hörna. Vi får bättre träff i vår höga press och kan kontrollera matchbilden bättre. Men i det läget straffar motståndarna oss och det är match igen. Vi fortsätter att ha bra kontroll på händelserna, men trots det kan UIK rinna igenom och göra 2-2. Med så många spelare borta gör vi en bra prestation, framför allt i andra halvlek. Men att tappa 2-0 är såklart surt. UIK är ett skickligt lag och kommer att vara ett topplag även i år.

 

Matchfakta finns här och tabellen här.

 

 

Kommande Hammarby-matcher

 

IF Karlstad – HTFF
Ettan Norra, onsdag 17 maj klockan 18.30, Tingvalla IP

 

Halmstads BK – HIF
P19-Allsvenskan, lördag 20 maj klockan 16.00, Halmstad Arena

 

HTFF – Vasalunds IF
Ettan Norra, söndag 21 maj klockan 16.00, Hammarby IP

 

IFK Göteborg – HIF
Allsvenskan, söndag 21 maj klockan 17.30, Gamla Ullevi

 

HIF – FC Rosengård
OBOS Damallsvenskan, måndag 22 maj klockan 19.00, Hammarby IP

 

IF Brommapojkarna – HIF
Svenska Spel F19 Norra, tisdag 23 maj klockan 20.00, Grimsta IP

 

 

Foto: Anders Ögren

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS