toggle menu

Så gick det i helgens övriga matcher

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

På lördagen tog klara seriesegraren Hammarby ytterligare en trepoängare i den norra P19-allsvenska serien, när AIK kom på besök till huvudstaden och “Kanalplan”. Adam Würtz nickade dit sitt femtonde mål för året medan Alper Demirol hittade rätt med en frispark, och 2-0-paussiffrorna stod sig. Även på söndagen blev det seger på Hammarby IP – en livsviktig sådan för HTFF som bärgade kontraktet. På futsalsidan blev det herrförlust efter en rafflande match i Uddevalla, medan damernas möte med Älta inte blev av.

 

 

P19-laget besegrade alltså “Gnaget” med 2-0 och med tre omgångar kvar ser det allt mer ut som att laget ska kunna gå obesegrat genom hela grundserien. “Blåvitt”, HBK och MFF fajtas alltjämt om att få möta Bajen i SM-finalen. Så här säger huvudtränare Fredrik Samuelsson om vinsten mot AIK:

 

– I första halvlek pressar vi AIK högt och aggressivt vilket leder till många bollvinster på offensiv planhalva. Vårt anfallsspel är lite stressat och vi har sällan längre tid av etablering där framme. Dock står vi för två aktioner av hög klass vilket ger oss en tvåmålsledning in i paus.

 

– I andra halvlek väljer vi ett lägre försvarsspel vilket gör att AIK har mer boll, dock sällan i farliga ytor. De skapar inte särskilt mycket, men det gör inte vi heller eftersom vi är slarviga i övergången mellan bollvinst och kontring. Men sammanfattningsvis var detta en bra insats mot ett skickligt motstånd.

 

 

HTFF var tvunget att vinna serieavslutningen mot Sylvia för att hänga kvar i Ettan Norra, men hamnade i underläge. Jusef Erabi kunde få dit 1-1 innan paus, men bommade straff mitt i andra halvlek. Stor hjälte blev istället erfarne Moestafa El Kabir, som tryckte dit det livsvikta 2-1-målet i slutminuterna.

 

 

För futsalherrarna hjälpte det inte att Özgür Yasar gjorde hela fyra mål, i toppmötet borta mot IFK Uddevalla. Bohuslänningarna mäktade med två fler inför 783 i Agnebergshallen och vann med 6-4. Här finns matchfakta och tabelläge.

 

 

Efter 9-0 mot Lindhagen och 11-0 borta mot Sickla skulle futsaldamerna ta sig an Älta på bortaplan, men motståndarlaget kom inte till spel. Även segrar av detta snöpliga walk over-slag ger emellertid tre poäng och en intakt nolla i kolumnen för insläppta mål; Hammarby har tagit täten i serieinledningen.

 

 

Arkivfoto överst: Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments