toggle menu

ANNONS

Så gick det under landslagsuppehållet

Av Redaktionen, Publicerat för 2 veckor sedan.

Williot Swedberg och Oliver Dovin lämnade av kända skäl, förestående flytt och skada, återbud till U21-landslaget. Med i allra högsta grad var istället Edvin Kurtulus – på A-nivå. Hammarbys mittback debuterade mot Serbien där han spelade större delen av matchen, för att sedan starta i bortamötet med Norge. Trots motiga blågula resultat fick 22-åringen lovord. Här är en titt på hur det gick för Bajenspelarna i landslagen.

 

Nations League

 

Bildbyrån

 

Edvin Kurtulus blev som bekant inkallad till sin första blågula landslagssamling och det var ett späckat Nations League-schema som stod på menyn. Efter 2-0-vinst borta mot Slovenien och 1-2-torsk hemma mot Norge skulle Edvins debut göras på Friends Arena hemma mot Serbien när han bytte av Joakim Nilsson i matchminut 42. Precis innan pausvilan hittade Luka Jovic nätmaskorna i vad som blev kvällens enda strut. Någon svensk revansch mot Norge skulle det inte bli, men den 85 minuter långa Edvin-insatsen var stabil. Precis som i mötet innan stänkte Erling Haaland dit två baljor och han låg även bakom Norges tredje mål för kvällen. Sverige kom inte närmare än dubbla reduceringar – den sista i slutet på övertiden. Summa summarum, och resultaten till trots, var det en samling med klar mersmak prestationsmässigt för Kurtulus. 

 

Mer från Edvin själv om samlingen följer i en HTV-intervju senare i veckan.

 

Kval till Afrikanska Mästerskapen

 

Mattias Saaranen

 

Dessutom har Hammarby TFF-målvakten Loukmane Farou Moussa varit iväg på uppdrag med sitt A-landslag, nämligen Benins. Loukmane har gjort fyra framträdanden i Ettan Norra hittills i år. Han blev kvar på Benins bänk såväl borta mot Senegal (1-3-förlust) som hemma mot Moçambique (0-1-torsk) och väntar fortfarande på A-landslagsdebuten, men visst kan man tänka sig att detta var inspirerande inför den fortsatta HTFF-säsongen.

 

P18-trenationsturnering

 

Bildbyrån

 

Sverige stod i början av månaden som värd för en trenationsturnering i västgötska Skene. Första matchen spelades mot Finland och där fick 606 åskådare på Vävarevallen se gästerna ta hem segern med 2-1. Hammarbys bidrag till truppen, försvararen Markus Karlsson som vi ju fått se i A-lagsspel nu senare under uppehållet, spelade hela matchen. Karlsson och Sverige fick revansch i den andra matchen, där det blev 1-0-seger mot Ungern. Återigen lirade Karlsson 90 minuter plus tillägg.

 

Foto överst: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS