toggle menu

ANNONS

Så jobbar Hammarby Fotboll med biljetter och lottning av platser

Av Axel Pershagen, Publicerat för 2 månader sedan.

Publiken har fått smyga sig tillbaka till Tele2 Arena och Hammarby IP. Hittills har vi kunnat välkomna åtta personer per match. Ytterligare ett antal har kunnat se fotboll från restaurangerna på Tele2 Arena, som berörs av ett annat regelverk än fotbollen.

– Det har märkts på våra hemmamatcher. Vi längtar efter fulla läktare men vi märker att varje person faktiskt gör skillnad inne på arenorna, säger Josefine Gasslander, biljettansvarig i Hammarby Fotboll.

 

 

Josefine Gasslander har fått en smygstart efter det nedstängda coronaåret. Biljettavdelningen har jobbat med säsongskortsförsäljningen men när det normalt sett skulle vara fullt fokus på lösbiljettförsäljning har det i år snarare handlat om kampanjen Vår Gemenskap #StårKvar och försäljning av stödplåtar.

Vid sidan av detta har vi kunnat välkomna en mycket begränsad publik på matcherna. Såväl herr- som damlaget har tillstånd att bjuda in åtta personer vardera.

 

– Vi har kört ett klassiskt lotteri. Sedan valde vi att bara lotta ut till fyra säsongskortsinnehavare per match så att man får ta med sig någon annan som också har säsongskort.

 

När sker utlottningen och hur kontaktas vinnarna?

– Lottningen görs match för match med någon veckas framförhållning. Senaste lottningen gjordes i fredags inför helgens match mot Sirius. De som vinner i utlottningen blir kontaktade per mejl och de säsongskortsinnehavare som vi inte får tag på via mejl jagar vi via telefon för att säkerställa att vi fyller ut platserna inte varje match.

 

Vad gäller platserna i restaurangerna?

– Restaurangerna är ju inte våra platser utan just restaurangplatser. Även om även de går till säsongskortsinnehavare. Det går att läsa mer i vår FAQ.

 

Ni hade livesänt lotteri i höstas, varför inte nu?

– Vi resonerade oss fram till det eftersom det rör så oerhört få personer. Det känns fortfarande inte relevant att livesända lotteriet men vi lyssnar ju så klart på de reaktioner vi fått och vi ska vara tydligare framöver med när lottningarna sker och när vinnarna är kontaktade.

 

Vad händer framöver?

– Det är svårt att svara på. Dels måste vi utvärdera hur det har gått hittills. I allt från hanteringen av att bjuda in våra supportrar, att informera om arbetsgången och välkomnandet på plats. Sedan har nog inga av våra supportrar missat regeringens besked om eventuellt högre siffror från 17 maj. Med brasklappen för att derbyt mot Djurgården är lite ovisst ännu har herrarna inga hemmamatcher i allsvenskan förrän efter EM-uppehållet så vi har tid på oss att damma av den digitala tombolan om vi väljer den vägen. Men det återkommer vi till. När det gäller damerna och Hammarby IP är det också ett derby mot Djurgården som inleder och sedan flyter det på. Även där kommer vi att byta lottningsprocess och en av lärdomarna vi redan fått är att vi ska vara väldigt tydliga och transparenta i den processen.

 

– Fortsätter läget som det är just nu kommer lottningen ske på samma sätt som tidigare matcher och vi kommer att kommunicera på hemsida och sociala medier i samband med att lottningen är gjord och de som har vunnit blir kontaktade via mejl. Om det blir ändringar i publikantalet återkommer vi med hur den utlottningsprocessen kommer gå till. Tyvärr kan vi i dagsläget inte ge något datum när lottningen sker i och med att vi fortfarande väntar in eventuellt nya direktiv gällande publikfrågan.

ANNONSER

Comments

comments