toggle menu

Samhällsmatchen fyller fyra år – inleder nytt samarbete med Stockholm Stad

Av Samhällsmatchen, Publicerat för 1 år sedan.

För snart fyra år sedan lanserades projektet Samhällsmatchen av Hammarby Fotboll. Samhällsmatchen är samlingsnamnet på Hammarby Fotbolls initiativ i samhället och vårt sätt att samla alla klubbens engagemang och initiativ utanför de kritade linjerna. 

 

Under dessa fyra år har vi, på ett organiskt sätt, sett vårt arbete utvecklas och nå ut till fler ute i Söderort tillsammans med lokala aktörer och människor. Just det ”lokala” har varit i fokus för oss under året. Ambitionen har varit att i större utsträckning komma ut med vårt arbete till olika platser för att på så sätt vara tillgängliga för fler. På så sätt har vi kunnat växa hållbart och långsiktigt vilket varit glädjande.   

 

Vi har under dessa år exempelvis gått från att genomföra en arbetsmässa om året till närmare fem, att bedriva spontanfotboll på två orter till att i dag finnas på 15 platser och gått från några hundra deltagare per år till över 12 000.

 

Som en del i denna utveckling har vi nu krokat arm med Stockholms Stad och tillsammans med dem fått möjligheten att växla upp vår verksamhet ytterligare. I vårt arbete med Samhällsmatchen har vi sedan en tid tillbaka arbetat med ett koncept vi kallar sportchefer. Det är individer, unga vuxna från våra olika områden, som vi sett stor potential i och som tidigare arbetet med vår spontanfotbollverksamhet. Inom ramen för vårt nya samarbete med Stockholm Stad kommer dessa människor nu arbeta med oss på heltid under närmare ett år och tillsammans med de ämnar vi nå ut till flera i Söderort.

 

Abel Abraham, CSR-ansvarig:

– För oss är detta samarbete och möjlighet ett oerhört fint kvitto på att vi gör något bra inom Samhällsmatchen. Att en så stor aktör som Stockholm stad väljer att kroka arm med oss är något vi ska vara stolta över. På ett personligt plan betyder det även mycket att de sportchefer vi nu tagit in är unga vuxna som vi känt i flera år och som, på olika sätt, varit en del av vår verksamhet. För oss är deras perspektiv viktiga för oss i vårt fortsarra arbete.      

 

Ola Söderblom, enhetschef inom Jobbtorg Stockholm, Arbetsmarknadsförvaltningen, Stockholms stad:

– Vi är väldigt glada att vi nu hittat något gemensamt att samverka kring. Att vi inom Jobbtorg samverkar med föreningslivet ser vi som en självklarhet och förutom jobbmässorna ser vi vårt gemensamma arbete med sportchefernas uppdrag som väldigt spännande. Att ge unga vuxna chansen att få vara en viktig del i att nå ut och skapa positiva sammanhang för andra unga genom Samhällsmatchen. Vi tror att det är ett väldigt bra sätt att genom unga vuxna (sportcheferna) nå ut till fler unga som i dag saknar sysselsättning och erbjuda dom stöd till arbete eller studier. Att vi snabbt hittade rätt i samverkan beror enligt mig på att vi hela tiden har ungdomarna/Unga vuxna i fokus och utgår från deras behov. Vi vill välkomna Maria Daniel, Abshir Said Hussein, Saber Harun, Zaki Daud, Wilma Wallin, Bouba Bangus, Saba Abraham, Aleksa Miskovic och Yusupha Jammeh.

 

Samhällsmatchen fortsätter att växa och vara en närvarande del i vårt samhälle. Vi vill göra med och ambitionen är att ta ännu större grepp kring vissa frågor för att kunna göra mer för fler i Söderort. Avslutningsvis vill vi tacka alla människor, företag, samarbetspartner osv för att ni är med och bygger Samhällsmatchen. Detta arbete hade inte varit möjligt utan er.

 

 

Samhällsmatchens sportchefer, övre raden från vänster: Yusupha Jammeh, Abshir Said Hussein, Zaki Daud, Saber Harun, Saba Abraham.

Nedre raden: Wilma Wallin, Aleksa Miskovic, Bouba Bangus, Maria Daniel

 

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS