toggle menu

ANNONS

Samhällsmatchen lanserar Jobbmatchen – Tillsammans bidrar vi till sysselsättning i Bajenland

Av Samhällsmatchen, Publicerat för 11 månader sedan.

Sedan 2018 har Samhällsmatchen arrangerat omfattande arbetsmässor där syftet varit att bidra till en ökad sysselsättning i staden. Vi har sedan starten lyckats genomföra fem arbetsmässor och har totalt slussat ut 134 individer som tidigare stått långt ifrån arbetsmarknaden på jobb, vilket vi är oerhört stolta över. Men vi vill göra mer.  

 

Vi tar nu initiativen med arbetsmässorna och sommarjobbsmässan ett steg längre och startar en digital arbetsförmedling i samarbete med vår partner Stena Fastigheter. ”Jobbmatchen” blir ett sätt för oss att förlänga livslängden på våra arbetsmässor och på så sätt ämnar vi kunna hitta flera meningsfulla arbetsplatser för flera i vår stad. Målsättningen är att koppla samman arbetssökande i Stockholm med hundratals partnerföretag i vårt nätverk.

 

Abel Abraham, CSR-ansvarig för Hammarby Fotboll:

– Den digitala arbetsförmedlingen är ett naturligt nästa steg då vi skapat en bra infrastruktur runt våra arbetsmarknadsinsatser, säger Abel Abraham CSR-ansvarig för Hammarby Fotboll och Samhällsmatchen.


Sarah Pettersson, relationsförvaltare på Stena Fastigheter:

– Nu behövs vi mer än någonsin. Därför tar vi det första steget mot att växla upp våra arbetsmarknadsinsatser ytterligare.

 

Genom kraften och dragningskraften som finns kring fotbollen och runt Hammarby blir vi en förlängd arm eller det personliga nätverk många saknar.

Jobbmatchen finner ni på vår hemsida www.samhallsmatchen.se. Just nu finner ni bland annat en ledig tjänst som biträdande projektledare samt ett lovjobb inom sociala medier Stena Fastigheter.

 

Om Samhällsmatchen
Samhällsmatchen är ramverket för Hammarby Fotbolls insatser i samhället och handlar mer om matchen utanför de kritade linjerna än vad som sker på fotbollsplanen. Genom Samhällsmatchen visar Hammarby Fotboll hur man som idrottsförening kan vara med och bidra med olika lösningar, med konkreta och mätbara insatser, inom olika samhällsutmaningar. Samhällsmatchen är ett långsiktigt och levande initiativ som kommer att utvecklas löpande för att svara upp mot aktuella utmaningar.

Läs gärna mer: www.samhällsmatchen.se

 

Samhällsmatchen tar utgångspunkt i tre av FN:s globala hållbarhetsmål:

·   Hälsa och välbefinnande (mål 3)
·   Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt (mål 8)
·   Minskad ojämlikhet (mål 10)

ANNONSER

Comments

comments