Samhällsmatchen och Hammarby Fotboll arrangerar sommarjobbsmässa för unga

Av Redaktionen, Publicerat för 5 månader sedan.

Samhällsmatchen, som är Hammarby Fotbolls samlingsnamn på alla de insatser som klubben arbetar med utanför de kritade linjerna, kommer den 4 april att arrangera en sommarjobbsmässa för ungdomar i Stockholm på Tele2 Arena mellan kl. 17.00 och 20.00. Satsningen, som har som mål att ge 100 ungdomar sommarjobb, görs tillsammans med Stena Fastigheter Stockholm och flera av Hammarby Fotbolls samarbetspartners.
Mässan är kostnadsfri för både deltagare och arbetsgivare.

 

Ett av tre fokusområden för Samhällsmatchen, som lanserades hösten 2018 i Hammarby Fotbolls regi, är att jobba för ökad sysselsättning främst i södra Stockholm. På det temat har vi under hösten och våren genomfört två lyckade Karrirädagar i samarbete med Arbetsförmedlingen, där vi matchat ihop arbetssökande, för att få dem i sysselsättning, med företagen i vårt affärsnätverk (våra sponsorer).

 

Vid första Karriärdagen, som var riktad till unga vuxna mellan 18–29 år, hade vi 82 arbetssökande på plats varav 17 stycken redan efter en månad ingått någon form av sysselsättning.

 

Den andra Karriärdagen genomfördes den 28 februari med fokus på arbetssökande i åldrarna 50 år och äldre. Närmare 160 personer deltog under dagen, där vi kombinerar en inspirationsföreläsning och jobbmässa med någon form av aktivitet, och nu inväntar vi första utvärderingen för att se utfallet på antal jobb som dagen genererat.

 

Sommarjobbsmässa för ungdomar 16–20 år den 4 april på Tele2 Arena

Nu tar vi nästa grepp i sysselsättningsfrågan och lanserar vår Sommarjobbsförmedling, med syfte att få ungdomar i åldrarna 16–20 år att få ett sommarjobb. Målsättningen för oss är att

sommarjobbsförmedlingen ska bidra med 100 sommarjobb till ungdomarna. Jobben förmedlar vi genom de sponsorer och företag som finns i vårt nätverk, men även andra företag som erbjuder sommarjobb till ungdomar är välkomna att delta.

 

Så går mässan till – max 500 sökande

Du som söker sommarjobb är mellan 16–20 år och anmäler ditt deltagande på mässan, som äger rum på Tele2 Arena. På plats kommer du få träffa en mängd företag och arbetsgivare som erbjuder olika typer av sommarjobb där du kan berätta om dig själv, ställa frågor till företaget och givetvis söka jobben som erbjuds. Förhoppningen är att du ska gå därifrån med ett sommarjobb för 2019 och att du ska ha skapat en relation och kontakt med framtida arbetsgivare. Vi kommer bara kunna ta emot 500 jobbsökare, så se till att anmäla dig i tid.

 

Det kostar inget att delta

Du som är företag och deltar på mässan har ett uttalat behov av att anställa sommarjobbare i åldrarna 16–20 år och finns med under hela dagen med en monter där du berättar om ditt företag, får möjlighet att prata med de arbetssökande ungdomarna och svara på frågor. Förhoppningsvis hittar du rätt och kan anställa dina sommarjobbare redan på plats på mässan! Allt är dessutom kostnadsfritt.

 

 

Söker ditt företag sommarjobbare? Ta kontakt med oss för att vara med!

Vi letar efter arbetsgivare som erbjuder sommarjobb i olika former under sommaren 2019. Kan ditt företag eller din arbetsgivare vara med och bidra på något sätt genom att erbjuda sommarjobb, tveka inte att höra av er till oss! Kravet för att få vara med är att ni har ett uttalat behov av att anställa sommarjobbare samt att ni deltar på mässdagen den 4 april på Tele2 Arena mellan kl. 17.00 och 20.00.

 

Du kan enkelt anmäla ditt företag genom att klicka här

 

Vill du veta mer innan du anmäler ditt företag kan du ta kontakt med Andreas Jonsson som jobbar för Samhällsmatchen på andreas.jonsson@hammarbyungdom.se

ANNONSER

Comments

comments